Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
zdrava
zdrava

Kolumne

Iva Sabolek: Odluka – zdrava sam

Osvojite mjesečnu članarinu u Studiju za vježbanje Z-vibra i otkrijte čari prilagođenog treninga

Ponekad nam i naši roditelji mogu biti “psihički vampiri“ – koriste dobru volju, energiju ili vibracije pa smo mi iz tog razloga bolesni.

U najboljoj namjeri poslala je svoju majku u dom jer se o njoj više nije mogla fizički brinuti i priuštiti joj skrb kakvu je željela za nju. I sada svaki puta kada dođe u posjetu svojoj majci, osjeća se toliko iscrpljeno, kao iscijeđena spužva i krivom što ju je tamo smjestila. Namjera je bila iskrena i čista, ali krivnja koju je osjećala svaki puta, bila je krivnja odavno i razlog iz kojeg se pojavio karcinom.

Sve počinje u djetinjstvu

Prethodno je karcinom pokušala riješiti reiki metodom, theta iscjeljivanjem, bioenergijom, viskom te klasičnom medicinom. Svaka dva tjedna išla je na pregled markera, a oni su svaki puta porasli za 2 boda. Ta gospođa od šezdeset i nekoliko godina bila je puna vjere, u sebe, u Stvoritelja, u svijet. Ono što je željela je da u svojoj podsvijesti prihvati obrazac da zaslužuje biti zdrava. Prije same terapije imala je pitanje vezano uz hipnozu – je li u stanju sna? Kako i sa svima, tako sam i s njom odradila dio predgovora tj. odgovora na pitanja klijenta. Objasnila sam joj da hipnoza nije stanje spavanja te da je i dalje u stanju svjesnosti, ali u stanju uma, gdje su moždani valovi na nižoj razini potrebnoj nama za rad.

Krenuli smo na sretan događaj u djetinjstvu i našla se kao devetogodišnja djevojčica na događaju gdje je sjedila u kuhinji kod ujaka… najednom je počela jako plakati. Tražila sam da se vrati natrag na sretan dio tog događaja. Njen tata je uz nju, sada uz tu svoju malu djevojčicu, osjeća se ugodno, sretno, sigurno i voljeno. Ono zbog čega je počela plakati je to što je njen svjesni dio uma, taj tren u terapiji, znao da tate više nema u linearnom vremenu. Zadržali smo se u tom sretnom trenutku i pustila sam tu malu djevojčicu da uživa u tom blaženom trenutku sa svojim ocem, rekla sam joj da ih proživi svakim djelićem svog bića, uma, duha i tijela.

Dobila je rak na dijelu jajnika i maternice koja joj je odstranjena. A markeri su i dalje skakali svaki puta kada bi išla na preglede. Rekla sam joj da ja ne znam, ali da njena podsvijest zna gdje je nastao uzrok njenih osjećaja koji su joj izazvali manifestaciju fizičke bolesti.

Mala je djevojčica, ima osam godina, majka ju tuče sa “žnorom” od pegle jer je zaprljala veš koji je ona oprala. Događaj je počeo tako što joj je majka rekla da pazi na veš koji je izvjesila u vrtu. Ona i prijateljica su se igrale u dvorištu i kad su shvatile da je počela padati kiša, požurile su pokupiti taj veš. Kad je shvatila da su ga pokupile prljavih ruku, osjetila je strah pa joj je počeo padati veš i van iz košare, uhvatila ju je panika, osjetila je strah i paniku, znala je da će ju majka istući kada se vrati. Majka se vratila doma, vidjela da je veš prljav…

Išla je kući iz škole, dobila je dva iz nekog predmeta, išla je kući sa strahom… mama je u nekim situacijama nagovarala tatu da ih istuče i znala je što ju čeka. Željela je pobjeći i od mame i od tate, sakriti se negdje, stajala je na tom putu do kuće, uplakana kao i kod mene u uredu. Pustila sam to malo dijete da se isplače.

Ona i sestra se igraju, stiže tata, sestra je izgubila jednu rukavicu, bili su siromašni, gledala je kako tata tuče sestru, “to je bilo tako…“, plakala se zbog sestre i sebe… Osjeća se bespomoćno, mama je izigravala da je dobra žena, ali je tatu nagovarala da ih tuče. Bila je stvarno uzoran klijent, ponavljala je uredno sugestije kako smo se dogovorile. Odradile smo i univerzalnu terapiju te sam čekala da vidimo rezultate.

zdrava

Zdrava ljubav

Kroz život dosta često sanja malo dijete od nekih dva mjeseca do dvije godine, cijelo vrijeme kako traje njena bolest sanja da spašava to malo dijete iz raznih situacija, zadnje je sanjala da to dijete predaje nekom čovjeku sa zlatnim štapom u rukama kada više nije mogla i znala sama kako. Znala je da je to dijete ona. Susretala se ona sa Stvoriteljem u svojim snovima i meditacijama tako da bi joj netko zavidio na iskustvima koja je imala. U jednoj meditaciji nakon što je Stvoritelju rekla da joj oprosti, on je raširio ruke i rekao njoj: “Oprosti ti meni.“

Osoba koja je imala život kao ona, udaljila bi se jako od Stvoritelja. Njeno srce njoj nije dozvoljavalo da bude zločesta prema drugima. Ona je u svakoj sekundi svog života bila i dalje uz Njega, vjerovala, voljela, davala ljubav svima oko sebe, osjećala je da je u njegovoj milosti.

Četvrti puta kada smo se vidjele, nisam znala što nas očekuje i da će mene počastiti time što će me odvesti na posebno mjesto… i zahvalna sam joj na tome. Pošto je i sama meditirala, lako je došla Njemu gore i sklupčala mu se pod noge. I dok je sjedila uz njegova stopala, gledala je kristalno čisto na svoj život. U tom stanju do kojeg sam ju dovela, gledala je to sve kao promatrač, daleko odvojena od svog ljudskog ega. Rekla sam joj da pronađe uzrok svoje bolesti. Vidjela je sebe kao malu djevojčicu gdje je svojoj bolesnoj majci govorila “Mama ali ti si zdrava”, a majka joj je na to odgovorila “Vidjet ćeš ti jednoga dana, ova bolest je genetski nasljedna i ti ćeš se razboljeti”. U tom trenutku se vidjela kao djevojčica negdje na cesti s odlukom: ja nikad neću imati djecu. Nakon toga sam joj rekla da njen um također najbolje zna što mora učiniti na ovom mjestu i neka nađe rješenje. Otkrila je sve što treba ne bi li ispravila taj problem i tu nepravdu koja joj je nanesena. Napisala je nešto u kuvertu koju je ostavila Stvoritelju pod nogama i krenula sretna ponovo natrag u ovo svoje tijelo.

Čak ukoliko i nismo osjetili ljubav od ijedne osobe u našem djetinjstvu, ljubav kao pojam i osjećaj je u nama jer smo s time došli na ovaj svijet. Otvorite svoja srca i pronađite tu ljubav.

Iva Sabolek
ovlašteni hipnoterapeut
www.hipnoza-hipnoterapija.com.hr

Studio za vježbanje Z-vibra poklanja vam dvije mjesečne članarine. Z-vibra treninzi, Hatha joga i Pilates čekaju vas u Strojarskoj ulici u Zagrebu. Treninzi su ponedjeljkom i srijedom, utorkom i četvrtkom, a dodatne informacije možete dobiti na 092/3000-933.

Prva dva čitatelja koja u komentare ispod teksta napišu zašto žele isprobati Z-vibra način vježbanja, osvajaju mjesečnu članarinu. Svi ostali registrirani čitatelji portala She.hr ostvaruju pravo na 30% popusta na prva dva mjeseca članarine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Kad ljudi dožive loš orgazam, opisuju ga kao čisto fizičku reakciju bez užitka.

Duh i tijelo

Perfekcionisti zapravo ne žele biti savršeni, oni duboko u sebi, uslijed nesigurnosti, imaju potrebu izgledati savršeno drugima jer vjeruju da će ih samo tako...

Duh i tijelo

Jelena vodi javni dnevnik o PCOS - sindromu policističnih jajnika koji ima 1 od 10 žena.

Duh i tijelo

Danas govorimo o snazi koju nema svatko, o snazi duha. Govorimo o mentalno jakim ljudima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.