Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Iz bikinija u kaput

Savjeti kako održati figuru u hladnim mjesecima

Jedna ste od onih koji se dolaskom jeseni zavlače u široke pulovere kojima prekrivaju višak kilograma nakupljen kao posljedica ljetnog ljenčarenja i sve češće konzumacije kalorične hrane? Priznajemo, hladniji mjeseci koji nam predstoje idealna su prilika da pogledate sve sezone svoje najdraže serije, no jeste li spremni zbog toga žrtvovati liniju. Donosimo vam nekoliko savjeta kako održati ljetnu figuru.

Pretvarajte se da je lijepo vrijeme

U hladnijim mjesecima tijelo se vrlo lako prebacuje u hibernacijski mode koji sa sobom povlači turobne misli i polako vas pretvara u ljenjivca. Snagom uma rastjerajte oblake i pomaknite termin vježbanja ranije kako biste iskoristili što više energije. Naime, tijelo po mraku ima tendenciju opuštanja pa će vam tako svaka fizička aktivnost koja se ne odvije za vrijeme danjeg svjetla predstavljati opterećenje.

Ono si što jedeš

Dolaskom jeseni tijelo počinje žudjeti za visokokaloričnom hranom no to za sobom povlači i nakupljanje masti u organizmu te samim time debljanja. Nastojte ljetni režim prehrane prebaciti i na druga godišnja doba te tako izbjegnite višak kilograma. Jedan od najboljih načina za borbu protiv kilograma i nadutosti je izbjegavanje konzumiranja obrađene hrane. Zadržite svoje tijelo vitalnim nutritivno bogatim namirnicama i svježom prirodnom hranom.

hrana 1

Gledajte se u ogledalo

Znamo, teško je odoljeti debelim širokim puloverima i slojevima odjeće koji prekrivaju sve nedostatke. Naime, ljeti često otkrivamo tijelo te samim time obraćamo na njega i više pažnje. Dolaskom hladnijeg vremena uske haljinice i kratki topići ustupaju mjesto široj i debljoj odjeći koja dopušta koji kilogram viška. Upravo zbog toga ponekad nismo niti svjesni debljanja, a kada stanemo na vagu već je prekasno. Stoga se ne zaboravite gledati u ogledalo, a ponekad se slobodno u intimnosti svoga doma i razgolitite.

Ekipa je u teretani

Plaže su savršene za neformalna druženja i stvaranje novih prijateljstava. Topli pijesak i more zamijenite teretanom. Upoznajte se s trenerima, povedite najbolju prijateljice i odlazak na trening vam više nikada neće predstavljati problem.

fitnessPristupačnost je ključ uspjeha

Pronađite fitness studio u blizini doma ne bi li uklonili svaku mogućnost preskakanja treninga kada temperature padnu ispod nule.

Ugljikohidrati samo nakon treninga

Riža, kruh, krumpir i tjestenina tempirane su bombe koje će u najmanju ruku raznijeti vaš san o zavidnoj figuri. Ovaj menu sačuvajte za trenutke kada vaše tijelo strepi za brzim vraćanjem energije, što je najčešće nakon treninga.

tjestenina

Unajmite trenera

Iako je većini žena ovo nedostižan san, moramo misliti i na one malo dubljeg džepa. Povratak starim navikama vježbanja nakon ljeta može biti poprilična gnjavaža. Kako biste ostali motivirani angažirajte trenera koji će vas podučiti novim vježbama, vrati vas u formu te tako postaviti dobre temelja da daljnji individualni napredak.

Samo stvar navike

Nemojte dopustiti da vam izlike poput nedostatka vremena, umora ili kiše pokvare planove. Odaberite termin treninga koji vam najbolje odgovara i strogo ga se držite. S vremenom ćete steći naviku odlaska u teretanu ili fitness studio, a svako kršenje plana izazivat će u vama osjećaj grižnje savjesti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

bioBox su pomno osmišljeni paketi koji sadrže kombinaciju organskih i visokokvalitetnih proizvoda, a dostupni su eksluzivno u bio&bio web shopu.

Duh i tijelo

Ako mislite da hrana ne utječe na mentalno zdravlje i mozak, razmislite ponovno.

Gastronomija

Zamislite okuse bundeve, jabuke, brusnice, javora, kruške, smokvi, začinskog bilja... Ma savršena kombinacija uz ovu divnu jesen.

Moj dom

Dolaskom jeseni sve se više okrećemo toplini našeg doma, a naročito pripremi ukusne hrane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.