Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Jednostavna dijeta za manje kilograma

Nepovratno izgubite do 3,5 kilograma u mjesec dana.

Ako želite smanjiti svoju tjelesnu težinu, a za vas nisu rigorozne dijete koje vam uvelike ograničavaju, imamo pravo rješenje!

Najbolji rezultati postižu se polaganim tempom, bez naglih promjena. Jedino ćete tako osigurati zdravo mršavljenje i usvojiti zdrave navike zbog kojih ćete istopiti suvišno salo. Naglim odricanjem većeg postotka svog uobičajenog jelovnika ćete brzo izgubiti kilograme, ali ćete jednako tako i brzo prestati s tim režimom prehrane i sve izgubljeno vratiti u kratkom roku.

Slijedite jednostavnu formulu: doručak mora biti obilan, ručak manje konkretan, a večera siromašna. Između obroka se posvetite malim međuobrocima i nemojte gladovati.

Dva tvrdo kuhana jaja, bijeli sir, jogurt i zelena salata će vas zasititi, ali ne i učiniti debelima.

Ako tražite saveznika mršavljenja, to je onda jabuka!

Ovo je voće pun pogodak – jabuku pojedite za doručak, dvije između jela ili kad god vas uhvati glad. Vlakna će vam ujedno i pomoći kod probave, a ne samo da jabuke predstavljaju izvrsni nutrijent za epitel debelog crijeva, nego također igraju važnu ulogu u zaštiti protiv raka debelog crijeva, bolesti česte u zapadnim zemljama.

Izbjegavajte slatkiše i tjesteninu koja sadrži puno ugljikohidrata, a dijeta i ljuta hrana se nikako ne podnose. Jednako tako izbjegavajte alkoholna pića koja donose samo prazne kalorije i smanjite količinu soli koju unosite.

Osim ribe koja je bogata omega-3 masnim kiselinama neka se na vašem jelovniku nađe i bezmasno meso (piletina ili puretina). Pripremajte ga bez ulja s puno zelenog kuhanog povrća. Uz meso i salate izbjegavajte umake na bazi vrhnja i majoneze koji su neprijatelji vaše linije. Salate začinite maslinovim uljem i jabučnim octom koji pospješuje mršavljenje i godi metabolizmu. Upravo su ove namirnice okosnica mediteranske prehrane, poznate po tome da njeni sljedbenici nemaju problema s pretilošću, a ujedno pucaju od zdravlja.

Smanjite unos hrane

Ako kod svakog obroka uzimate repete, prisilite se smanjiti unos hrane na samo jednu porciju. Često hranu brzinski “trpamo” u sebe i ne stignemo osjetiti poruke sitosti koje nam mozak šalje. One stižu prekasno – tek nakon dvadesetak minuta.

Obavezno se puno krećite i povećajte razinu tjelesne aktivnosti. To ne mora nužno podrazumijevati članarinu u teretani – vježbati možete kod kuće, a čak se i 30 minuta žustre šetnje računa kao dobra tjelesna aktivnost za mršavljenje i zdraviji život.

Ukoliko prihvatite ove male i jednostavne promjene, možete nepovratno izgubiti tri do tri i pol kilograma mjesečno.

Ordinacija.hr

Ne propustite

Horoskop

Nekad se mučimo, nekad gladujemo, a možda ne znamo da nam može pomoći Horoskop dijeta!

Budi fit

Imate li problema s pretjeranom željom za hranom što poništava vaše zdrave prehrambene navike?

Brinimo jedna o drugoj

Prilikom rješavanja organizma ovog tereta prehrana igra značajnu ulogu, a dužina dijete ovisi o simptomima i njihovoj jačini, kao i cjelokupnom zdravstvenom zdravlju.

Brinimo jedna o drugoj

Zahvaljujući svom sastavu trešnje vam mogu pomoći u nastojanju da usporite pojavu znakova starenja kao što su bore, celulit, suhoća kože i kose i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.