Količinu možete određivati prema ukusu i od oka. Ipak, evo i recepta.
Sastojci:
Po želji:
Tko dodaje vrganje, neka ih doda na samom početku, nakon namakanja. Tko želi i glavicu luka, neka luk ne reze nego neka ga doda u komadu.
Brašno je u receptu navedeno jer je s brašnom uvijek kuhala moja mama. Brašno je tu za gustoću i ako se želi gotovo kremasta juha, razmutite 1-2 žlice brašna u nešto hladne vode i dodajte u juhu. Moj je prijedlog da ipak radije uzmete vise povrća i još jedan krumpir više pa ih zdrobite kad su kuhani i vratite u juhu kako bi dobila na gustoći.
Dodavanjem vrhnja nakon kuhanja se iz juhe može napraviti i umak koji je odličan kao prilog uz meso.
Marina kuharica
Sastojci:
- 250 g mladog graška
- 3 mrkve, narezati na kockice ili kolutove
- 2 srednje velika krumpira, narezati na kockice
- maslac
-
majoran, 1-2 žličice
- evtl. 1 peršinov korijen
Po želji:
- svježi ili suhi vrganji. Suhe vrganje prvo pola sata namočiti u časi hladne vode
- tko ne može bez mesa neka lagano ispeče piletinu na maslacu i pristavi zajedno s povrćem kuhati
- eventulano brašno te glavicu luka u komadu
- po želji ukuhati noklice od brašna i vode
- Ako kuhate s piletinom, prvo pripremiti piletinu i staviti sa strane.
- Na maslacu na srednje jakoj vatri popirjati grašak i mrkvu i peršin ako koristite, posuti majoranom i preliti s vodom tek toliko da pokrije. Kuhati dok krumpir ne bude gotov.
Tko dodaje vrganje, neka ih doda na samom početku, nakon namakanja. Tko želi i glavicu luka, neka luk ne reze nego neka ga doda u komadu.
Brašno je u receptu navedeno jer je s brašnom uvijek kuhala moja mama. Brašno je tu za gustoću i ako se želi gotovo kremasta juha, razmutite 1-2 žlice brašna u nešto hladne vode i dodajte u juhu. Moj je prijedlog da ipak radije uzmete vise povrća i još jedan krumpir više pa ih zdrobite kad su kuhani i vratite u juhu kako bi dobila na gustoći.
Dodavanjem vrhnja nakon kuhanja se iz juhe može napraviti i umak koji je odličan kao prilog uz meso.
Marina kuharica
You must be logged in to post a comment Login