Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Jeste li znali da ove začine možete uzgajati u vodi u svom domu?

Ako ste netko tko voli uzgajati vlastite proizvode, pogotovo kada je riječ o začinskom bilju, ali smatrajte kako je ipak malo komplicirano baviti se sadnjom, znate li da postoji začinsko bilje koje možete uzgajati u vodi tijekom cijele godine? Ako ste se pronašli u prethodnoj rečenici, na pravom ste mjestu jer vam donosimo popis začinskog bilja koje možete uzgajati u vodi tijekom cijele godine.

Vlasac

Odrežite zeleni dio vlasca, ostavljajući lučicu iza sebe (s nekoliko centimetara zelenog dijela vlasca). Zatim uronite lučicu u vodu i stavite posudu na izravnu sunčevu svjetlost i uskoro će vaš vlasac početi ponovno rasti.

Origano

Origano je još jedna biljka koju možete lako uzgajati u vodi. Uzmite nekoliko odrezanih stabljika origana i uronite ih u čašu vode, pazeći da listovi ne dodiruju vodu. Ako živite na mjestu s hladnom klimom, stavite ga na puno sunčevo svjetlo. Ako živite u toploj klimaktičnoj regiji, stavite posudu na srednje ili djelomično sunčevo svjetlo.

Metvica/Paprena metvica

Ove biljke možete uzgajati kod kuće jednostavnim uranjanjem u vodu koristeći 4 do 6 stabljika zdrave biljke mente. Rezanje bi trebalo biti duljine oko 10 do 12 cm. Posudu držite na mjestu s dovoljno sunčeve svjetlosti.

Korijander/Peršin

Ove biljke su vrlo popularne te se koriste gotovo svakodnevno u našim kuhinjama te je uvijek odlično imati ih pri ruci. Sve što trebate učiniti jest napuniti staklenku vodom (do 1/4 pune), zatim uroniti 5 do 6 stabljika bilja u vodu dok njihovi korijeni ne budu potopljeni i stavljeni pod djelomičnu sunčevu svjetlost.

Celer

Dodavanje celera u juhu ili u variva, može obogatiti okus i stoga zašto ga ne biste uzgajali u vlastitom kuhinjskom vrtu? Sve što trebate učiniti jest staviti bazu biljke celera u posudu s vodom i za tjedan do 10 dana počet ćete vidjeti kako izvori celera počinju rasti iz njegove baze. Stavite posudu na srednje sunčevo svjetlo.

Ružmarin/Bosiljak

Odrežite stabljike iz biljke ružmarina. Stabljika treba biti dugačka najmanje 15 do 20 cm. Zatim napunite posudu s vodom i uronite krajeve stabljike u vodu (neka najmanje 1/4 stabljike bude prekriveno vodom), pazeći da lišće ne dodiruje vodu. Držite ovo na prozorskoj dasci gdje dobivate djelomičnu sunčevu svjetlost.

Savjeti za uzgoj bilja u vodi tijekom cijele godine

Kako biste bili sigurni da će vam začinsko bilje uspjeti, uvijek pazite da su odrezane stabljike duge najmanje 12 do 20 cm, ovisno o kojem bilju se radi. Zatim, izrežite stabljiku uvijek ispod lisnog čvora. Također obavezno skinite lišće na dnu stabljike prije nego što ga potopite u vodu jer lišće ne smije dodirivati površinu vode.

Za kraj, posudu s biljem u vodi uvijek treba držati na izravnom ili djelomičnom sunčevom svjetlu, barem kako bi dobro rasli.

Više

Dobar posao

Usprkos dijagnozi koja ju je šokirala, baš kao i sve oko nje, odlučila je upravo u tom trenutku dati otkaz i otvoriti svoju firmu.

Duh i tijelo

Zimski wellness igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže tijela i duha tijekom hladnih mjeseci.

Zdravstveni karton

Važno je napomenuti da Kegelove vježbe nisu korisne za sva stanja zdjeličnog dna, stoga je ključno da ih procijeni kvalificirana osoba.

Duh i tijelo

Priroda i u ovom slučaju može pružiti djelotvornu pomoć, a prednost biljnih preparata u odnosu na sintetske jest da oni ne stvaraju ovisnost i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.