Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
marina bolanča
marina bolanča

Marina Bolanča

Marina Bolanča: Kad ćemo si dopustiti biti onakve kakve jesmo?

Shvatiš da ove curke i ne mogu imati drugačije mišljenje o ženama 40+ kad si mi same ne dopuštamo imati svoje godine

Već me dugo nema tu s vama. Abeceda komunikacije je kriva za to. Zahuktavam taj svoj posao, taj svoj poduzetnički poduhvat i sve se nešto lijepo to razvija i baš me veseli, ali vremena za pisanje ostaje nekako sve manje. A da budem i iskrena moja kćer, moj Zmaj, je u dobi i fazi otkrivanja muzike i filmova, pa kad se i ulovi neka minuta, radije s njom zalegnem pred neki film nego da opet “ćubim” za kompom i piskaram. Napravila sam joj listu filmova koje mora pogledati opće kulture radi, pa sada eto dijete i ja gledamo filmove moje mladosti. I što je najbolje uživamo obje na najjače.

No, dvije su me situacije ponukale na to na se latim Worda i tastature. Prva je događaj od prije koji dan iz jednog zagrebačkog dućana s odjećom koja čak i nije samo za ultra mlade i one s veličinama S ili još gore XS. Dakle, za ovo proljeće mi je nekako žuta špica, a kako osim majice i šala nemam ništa žuto, odlučim baciti pogled na to jel’ došla nova kolekcija. I nekako se baš desilo da sam se od police do police sretala s dvije curke stare toliko da im mogu biti mama, ali opet punoljetne. I tako gledamo mi iste komade, doduše ne istog broja i one usput tračaju neku curu. I sad mi se to tračanje baš i nije slušalo, ali kako mi se snimač pali na ključne riječi k’o onima kaj prisluškuju političare, tako me je k’o mačem ošinula rečenica: “Mislim, ona je fakat bez veze, mislim jesi ti skužila da se oblači ko ružna četrdesetogodišnjakinja?”

Dopustiti si recimo… normalnost

O mamicu ti tvoju mala, dat ću ti ja generaliziranje i to kak su sve četrdesetogodišnjakinje ružne. S koje si ti planete? Moje frendice, moja generacija, nikada nisu bile ljepše, nikada nisu bolje izgledale, mogu im se samo diviti. Žene su to sa stavom, stilom i, što je važnije, osmjehom od uha do uha!

I onda, stvar broj dva. Sevka objavi svoje nove fotke, a što Sevka objavi nema da omane na svim bla truć kenj portalima i onda još i Fb poludi. Sevka, također moja generacija, žena o čijem se načinu vođenja karijere može raspravljati, ali o tome da je komad za popizdit se nema kaj reći osim moj naklon, e ista ta Sevka objavi sad dal pravu ili fotošopiranu fotku manje-više, ali ona na toj fotki izgleda kao “ružna dvadesetogodišnjakinja“  – bolno mršava i ispijena.

marina bolanča

Tako shvatiš da ove curke iz šopinga i ne mogu imati drugačije mišljenje o ženama 40+ kad si ni mi same nećemo dopustiti imati svoje godine, onakve kakve one stvarno jesu. Da, s celulitom, salom oko trbuha iz kojeg smo izrodile dijete, dva ili tri, obješenim zastavicama na rukama i podbratkom. Da, i kaj sad? Hoćemo li ikada prihvatiti sebe takvima kakve jesmo ili ćemo neprekidno tragati za nečime što nismo, gubeći pri tome ono najvažnije – sebe same? Voljela bih da to učinimo sada i odmah, dignemo glavu i kažemo: “Jebi se svijete, ovo sam ja – takva kakva jesam!” Život od tebe traži samo onu snagu koju posjeduješ – pa daj ju onda iskoristi za pravu stvar!

Pusa,

Marina
Preem PR Events Education Marketing

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

U knjizi o svom glazbenom putu govore Josipa Lisac, Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Gabi Novak, Jasna Zlokić, Zdenka Kovačiček, Doris Dragović, Severina, Vjekoslava Huljić,...

Beauty report

Što znači samopouzdanje i besprijekoran izgled, definitivno zna Severina, koja slovi za jednu od najljepših žena regije.

Video box 1

Najpopularnija hrvatska, ali i regionalna pjevačica – Severina, krajem prošle godine oduševila je fanove regije turnejom 'The Magic Tour', koja je višestruko nagrađena kao najbolja...

Predstavljamo

U novoj kampanji Severina utjelovljuje žensku heroinu koja inspirira sve generacije svojim stilom, a svoju strast za detalje otkrila je u novoj kolekciji Optike...

Advertisement