Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Marina Bolanča

Marina Bolanča: Nije sve u materijalizmu, ima tu i ljubavi

Jednom kada krenete u otvaranje i otkrivanje duše, nakon što osjetite njenu ljepotu, nećete moći stati.

Sredina je radnog tjedna, već smo dovoljno umorni od prvih nekoliko iscrpljujućih radnih dana, a ne tješi nas činjenica da do vikenda ima još toliko. Sasvim stereotipno, Oni su sredovječni bračni par s dvoje djece na pragu puberteta i u pubertetu, slično kao oni iz reklame za Nutellu. On je rukovoditelj odjela za nešto u jednoj stranoj kompaniji, a Ona je voditeljica odjela za isto nešto u jednoj domaćoj banci. Ups, nema više domaćih banaka ili ih barem skoro nema. Ok, onda je Ona voditeljica nečega u jednoj banci. I On i Ona imaju bogat društveni život, interese i hobije. A da, tu je i pas kako bi slika bila potpuno kičava i treš!

Manje dobronamjerni frendovi zavide im na tome što su još uopće skupa, što se nisu poklali s braćom i sestrama nakon što su im javni bilježnici pročitali kaj ih slijedi na ostavinskim raspravama nakon što su pokopali starce i možda najviše od svega zato što se još stvarno vole. I tak, kičavo do bola Ona i On skladno furaju dalje. On se i dalje divi njenim plavim očima i kestenjastoj kosi, njenom smislu za humor, doskočicama i kulinarskom umijeću, a Ona i dalje zaljubljeno gleda kako joj On svake subote donosi krivo cvijeće s placa, ali to čini s toliko šarma da mu ne može zamjeriti, smije se njegovom nespretnom plesu i vječnom čitanju novina od kraja prema naslovnici.

Stop! Koja je ovo spika? Di žive ovo dvoje koji mi neopisivo idu na živce i što to oni rade, a svi drugi ne rade da tako nakon xx godina braka nemaju grčeve u trbuhu kada ovaj drugi otvara vrata, da im ne ide na živce apsolutno sve od razbacanog veša, do srkanja juhe? Što? Gdje su to oni otkrili tajnu uspješne dugovječne veze? Aaaaaa

 

Potrebno je samo malo pažnje..

U biti je jednostavno. Niti On nju, a niti Ona njega ne doživljavaju kao imovinu. Ono što svatko od njih ima samo za sebe je njegova ili njena duša i ona nije poklonjena drugoj strani. Njeno posjedovanje je moguće samo ako se predano iz dana u dan iznova zaslužuje. A zaslužiti se može tako da se osjeća prisutnom i životnom. Svi žele da ih se osjeti, da ih se sasluša, razumije i doživi. Jedno je trebati nešto od nekoga za sebe ili trebati upravo tog nekog. Da bi bili prisutni u nečijem životu potrebno je znati ga slušati i iznad svega stvarno ga čuti. Tada se otvara onaj dio koji zovemo kemijom. I jedino ako iz dana u dan, barem na 5 minuta stvarno vrijeme posvetimo istinskom slušanju jedno drugog možemo uživati u neprekidnom otkrivanju druge duše, koja nas je već jednom privukla svojom ljepotom.

Nije teško, potrebno je samo 5 minuta svakog dana odvojiti za potpuno iskreno slušanje, bez predrasuda i očekivanja. Jednom kada krenete u otvaranje i otkrivanje duše, nakon što osjetite njenu ljepotu, nećete moći stati.

13-happy-loving-couple-hugging

Kažu da žene napuštaju muškarce koje vole zato jer iako fizički prisutni, njihove su duše negdje sasvim drugdje. Upravo zbog toga (osim ako nije riječ o manijacima i ovisnicima) muškarci i žene kreću u bespotrebne avanture s trećim osobama.

Ili to ili samo 5 minuta svaki dan stvarno iskreno slušajte što On ili Ona žele…

Prevrijedno je da ne biste pokušali.

Pusa,

Marina

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Premda se kaže da ljubav ne košta, izlasci zbog ljubavi svakako da.

Seks i osjećaji

Složit ćete se, kad su u pitanju varanje i vjernost – stvari nisu nikad crno-bijele.

Darivanje

Otkrijte pravi problem i uz pomoć konkretnih primjera i savjeta ga ne samo riješite, već sami sa sobom, svojim partnerom i voljenima ostvarite cjelovit...

Seks i osjećaji

Ultimatumi u odnosima su uvijek rizični, ali ne moraju biti loša stvar.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.