Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Kakav trening preko blagdana?

Nema razloga za posjet teretani – mršavite kod kuće.

Preko blagdana mnogi će biti u iskušenju propustiti trening ili dva. To nije nikakav problem, dok god se jedan ili dva treninga ne pretvore u četiri ili pet i sve dok ne pretjerujete s blagdanskom klopom. Bogatoj trpezi teško je odoljeti, a ako se povećanom unosu kalorične hrane doda izostanak vježbanja, svoje ćete stečene rezultate baciti kroz prozor.

Kružni trening s djecom


Ako ne možete ići u teretanu preko blagdana jer niste u "svom gradu" ili imate previše obveza, odradite trening kod kuće. Čak će pola sata biti dovoljno i učinkovito. Kružni trening je sjajan način na koji možete uključiti cijelu obitelj u tjelesnu aktivnost, dobro se zabaviti i sagorjeti kalorije koje ste vrijedno nakupljali posljednjih dana.

Kružni se trening sastoji od nekoliko stanica na kojima se izvodi određena vježba, a vježbači se na znak rotiraju i prelaze na sljedeći punkt. Vrijeme izvođenja vježbi možete odrediti sami, a stručnjaci preporučuju barem jednu minutu. Brzim i čestim izmjenama "radnog zadatka" nećete dobiti dojam kao da ste u teretani, a vrijeme će brže i zabavnije proći. Pustite neki plesni album na DC playeru i vježbajte uz ritam glazbe. Preporučujemo sljedeće stanice: uže za preskakanje, vježbe za bicepse, stepenice, boksanje, loptanje, čučnjeve, hula-hop i sklekove.Ako ste stalno u pokretu, onda vam neće biti potrebno dugo vježbanje. Izvucite maksimum iz blic treninga koji je osmislio osobni trener Sean Foy. Ovaj se blic trening temelji na pravilu 4-3-2-1:
  • četiri minute aerobnog treninga visokog intenziteta
  • tri minute vježbi snage
  • dvije minute vježbi snage trupa
  • minuta istezanja i dubokog disanja.

Ova će jednadžba sagorjeti masnoće, učvrstiti mišiće, te općenito govoreći, omogućiti vam prebacivanje u višu brzinu. Iskusni će se vježbači pobuniti kako deset minuta nije dovoljno za pravi trening, no u usporedbi s niti jednom minutom, rezultat je prilično dobar, zar ne?

Trener savjetuje

Prof. kineziologije Viktorio Miličević iz G.L. fitness line centra za vas je pripremio set vježbi koje možete izvoditi kod kuče. One će staviti naglasak na kritične zone – noge, stražnjicu, trbuh i donji dio leđa. Predložena trening rutina zahtijeva samo malo prostora, maksimalno 25 minuta vremena i puno dobre volje. Trening uključuje: paralelni čučanj, čučanj u raskoraku, podizanje kukova, zanoženje, pretklon trupom, zasuke trupom i koljenom te leđnjake.

Trening eksplozivnosti

Ovaj trening uključuje vježbe eksplozivnih pokreta koje će potaknuti vaše srce i poboljšati snagu. Skokovi iz čučnja i čučnjevi iz skoka, udarci s poskakivanjima, bočno poskakivanje, odskoci od tla – to su samo neke od vježbi koje možete raditi.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Mediteranska prehrana jedna je od najpopularnijih, a mogli bismo reći i da je više od same prehrane.

Savjeti stručnjaka

Mršavljenje, tj. postizanje optimalne tjelesne težine ne bi trebao biti modni, estetski ili neki drugi trend već istinska briga o zdravlju.

Gastronomija

Recept za jednostavne i ukusne polpete od tikvica.

Gastronomija

To će nam otkriti Nacionalno istraživanje prehrambenih navika na koje Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) poziva građane da se uključe!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.