Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kućni ljubimci

Kako da dijete i pas postanu najbolji prijatelji?

Gotovo sva djeca požele imati kućnog ljubimca, uglavnom psa.

Gotovo sva djeca požele imati kućnog ljubimca, uglavnom psa. Vaše dijete želi kućnog ljubimca, a vi se nećkate?

Ne zaboravite, djeca koja imaju kućne ljubimce razvijaju osjećaj odgovornosti i brige za druge odmalena. Kućni ljubimci zahtijevaju konstantnu brigu i njegu i potpuno su ovisni o ljudima, koji ih hrane, zabavljaju, vježbaju… Zajedno s odgovornošću, uz ljubimca dijete jača samopouzdanje. I ne samo to. Djeca izložena tzv. prhuti (prašini) sa životinjskih dlaka razvijaju jači imunološki sustav i imaju čak dvostruko manje šanse da kasnije razviju jaku alergiju.

Ako odlučite svom djetetu ispuniti tu želju, trebate ga naučiti nekoliko pravila kako bi dijete i novi ljubimac mogli funkcionirati dobro i skladno.

Donosimo pet pravila kojih se djeca moraju pridržavati:

  1. Pas nije igračka, bez obzira na to što nekada možda tako izgleda. Ne smijete dopustiti svom djetetu da ga povlači za uši ili rep i da ga rasteže kao svog plišanca.
  2. Ne smijete ostaviti dijete sa psom bez nadzora odrasle osobe. Dijete može isprovocirati psa nakon čega mu pas može poslati signal kao što je režanje, ali budući da dijete ne razumije takve signale, pas ga može ugristi.
  3. Djeca mlađa od šest godina ne mogu se samostalno brinuti o psu zato što nisu dovoljno zrela i samostalna. Ali uz vaš nadzor, mogu mu biti odlično društvo, primjerice u igri loptom na livadi.
  4. Ne dopustite djeci da viču na psa zato što će pas to doživjeti kao prijetnju i može postati agresivan.
  5. Ako uzajamno naučite i dijete i psa socijalizaciji, njihova je ljubav zajamčena.

Izvori: sretna.hr, zadovoljno.hr, 24sata.hr

Pročitajte još

Zanimljivosti

Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi...

Zanimljivosti

Dan otvorenih vrata Yamaha Music School Zagreb, 21. listopada od 12 do 20 sati, prilika je za isprobavanje jedinstvenih Yamaha Music School popularnih glazbenih...

Anja može sve

Što se više bližim 30-tom rođendanu to sve više razmišljam što sam sve napravila i prošla u posljednjih deset godina

Kućni ljubimci

Magbellis je novi, neodoljivi brend na hrvatskom tržištu posvećen dodacima za vaše najbolje prijatelje – pse! Inspiriran vjernim i nestašnim mješancem Jackyjem, Magbellis proizvodi...

Advertisement