Kako izbjeći popodnevni umor?

Nakon što ste nešto pojeli ili pak umorni došli s posla, najlakše bi bilo malo prileći, ali tako ćete poremetiti ritam spavanja – kad dođe vrijeme za krevet, bit ćete budni, a ujutro prije posla smežurani zbog nedovoljnog sna.

Ako niste jedan od onih koji bez problema mogu prespavati i popodne i noć, evo nekoliko savjeta uz pomoću kojih se možete opustiti prije večeri, a da pritom doskočite umoru i snu.

1. Izađite u šetnju

Samo 10 minuta na svježem zraku dovoljno je da zaboravite kako ste upravo prije par sekundi mislili kako se ne možete pomaknuti. Veća količina kisika zakolat će vam tijelom, resetirati organizam i pokrenuti vas.

2. Proteini

Za ručak ili bilo kakav popodnevni zalogajčić odaberite proteine umjesto ugljikohidrata koji će vas uspavati. Salata od tune, kuhana jaja, puretina i nešto slično bit će upravo savršeno za budno popodne.

3. Popodnevni čaj

Naviknite se na popodnevni ritual ispijanja čaja, bilo sami ili u društvu. Sastojak čaja tein će vas razbuditi poput kave, a opet i opustiti vas zbog svog terapeutskog djelovanja.

4. Čavrljajte

Nazovite nekog dragog i čavrljajte veselo nekoliko minuta. Posebice ako je zabavan razgovor, napunit će vas energijom i zaboravit ćete na krevet.

5. Tuširanje

Od tuširanja, mrvicu hladnijeg, sigurno ćete živnuti. Otvorenih očiju moći ćete do kraja dana, svježi, obavljati sve akcije te u pristojno vrijeme ići na spavanje.