Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Kako kuhati ukusnu hranu bez soli?

Začinima dajte aromu mesu, ribi, voću i povrću.

Osim što biste trebali manje puta protresti solenku kada pripremate obrok, trebali biste paziti na unos soli putem gotovih jela koje kupujete usput, upozoravaju stručnjaci. Ako smanjite unos soli, možete smanjiti rizik srčanih bolesti za petinu! Previše soli koju unosimo povezano je sa širokom lepezom bolesti, kao što su pretilost, dijabetes ili krvožilna oboljenja.

Ako se bojite kako vaši recepti neće biti isti bez okusa soli, ne morate se plašiti promjena. Postoje mnogi načini kako poboljšati okus jela bez soljenja! Preporuke donosi organizacija Dijabetes America.

Meso: dodajte lovorov list, celer, kajensku papriku, curry, češnjak, papar, mažuran, muškatni oraščić, origano, papriku, kadulju, majčinu dušicu ili ocat.
Govedina: dodajte piment, kopar, usitnjeni čili i češnjak.
Perad: dodajte brusnice, sjeme celera, listove celera, kopar, đumbir, origano, peršin, kurkumu, sjemenke sezama.
Janjetina: dodajte sjemenke celera, listove celera, curry, metvicu, ružmarin, cimet ili kadulju.
Svinjetina: dodajte cimet, korijandar, češnjak, luk, kadulju, majčinu dušicu i đumbir.
Teletina: dodajte lovorov list, đumbir, curry, majčinu dušicu, mažuran i origano.
Riba: dodajte kopar, papriku, lovorov list, kajensku papriku, komorač, đumbir, suhi senf, ulje limuna i kurkumu.



Jaja: dodajte kopar, bosiljak, muškatni oraščić, mažuran, suhi senf, luk, papriku, peršin, majčinu dušicu ili kurkumu.
Šparoge: dodajte kim, ocat i limunov sok.
Zelje: dodajte kim, ocat ili kardamon.
Kukuruz: dodajte zelenu papriku, rajčice ili korijandar.
Grašak: dodajte mažuran, majčinu dušicu, luk, bosiljak, zelenu papriku ili peršin.
Krumpir: dodajte kopar, kim, zelenu papriku, luk, peršin ili majčinu dušicu.
Buča: dodajte cimet, muškatni oraščić ili luk.
Rajčice: dodajte bosiljak, kopar, cimet, mažuran, origano, luk, kadulju, majčinu dušicu ili ocat.
Riža: dodajte zelenu papriku, luk ili kurkumu.
Kruh: dodajte kim, celer, bosiljak, kopar, češnjak, komorač, metvicu, majčinu dušicu, ocat, peršin, sjemenke sezama.
Voće: dodajte cimet, ekstrakt badema, đumbir, sjemenke maka, muškatni oraščić, mažuran ili klinčić.

Ordinacija.hr


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Budi fit

Ubrzajte metabolizam i uklonite nadutost...

Gastronomija

Zdrav i dug život zahvaljujući kombiniranju boja u prehrani.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.