Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Kako kupati novorođenu bebu

Savjeti za novopečene mame.

Prvo kupanje novorođene bebe može biti iscrpljujuće iskustvo pogotovo ako ne znate što radite. Evo kako ju okupati bez pol' muke.

Polegnite bebu na ručnik na ravnoj podlozi. Zamotajte ju u ručnik, te perite dio po dio tijela. Trebat ćete toplu vodu, sapun za bebe, šampon za bebe, pamučne krpicu ili rukavicu i ručnik.

Umočite pamučnu krpu ili rukavicu u vodu i s njome obrišite okolo bebinih očiju. Morate biti vrlo nježni.Stavite malo sapuna na mokru pamučnu krpu ili rukavicu i operite bebu od naprijed prema otraga završavajući sa genitalijama. Pazite da ne namočite bebin pupak, ako ga namočite odmah ga osušite. Uzmite drugu pamučnu krpu ili rukavicu i namočite je u vodu. Obrišite mjesta na kojima je možda ostao sapun. Počnite i završite na isti način kao i s nasapunanom pamučnom krpom ili rukavicom. Nakon što ste gotovi, zamotajte bebu u suhi ručnik i lagano ga obrišite.

Pričajte bebi prilikom cjelokupne procedure kupanja i ni u kom slučaju ne skidajte oči i ruke sa bebe.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Kupanje je važan dio higijene beba, ali njihova koža ima drugačije potrebe od kože odraslih.

Život u dvoje

Noćno kupanje ima neki neopisivi šarm, drugačije je, romantičnije i zabavnije.

Savjeti stručnjaka

Ne samo da su sparina i sunce naporni cijelom organizmu, opasni su i za nježnu kožu intimnog područja kao i njegovu sluznicu.

Putovanja

Spakirajte ručnike, kupaće, kreme za sunčanje, povedite koga želite i pravac u poznate Terme Tuhelj u Tuheljskim Toplicama ili nekoliko kilometara dalje u slovenski...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.