Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Video box 2

Kako otpad pretvoriti u nešto divno

Odvajate li kuhinjski otpad? Jeste li znali da čak 30% ukupnog kućnog otpada čini organski otpad?

Kuhate ručak. Gulite luk, mrkvu ili krumpir. Zavodljivi mirisi se šire vašim domom. Okusni pupoljci uživaju. Nevoljko pospremate stol i baš želite malo prileći. Odvajate li kuhinjski otpad? Jeste li znali da čak 30% ukupnog kućnog otpada čini organski otpad?

Možda smo našli zanimljivo rješenja zvano kompostiranje.

Nema veze što smo okovani snijegom i ledom. Pravi vrtlari znat će cijeniti ovakav članak. Najbolje gnojivo za svaki vrt je kompost i svaki vrtlar može ga spraviti sam ako slijedi upute.

Kompost je uredno složena hrpa organskog materijala koja prolazi kroz proces razgradnje na jednostavne spojeve, pod znatnim nadzorom čovjeka. Ti se spojevi kasnije, složenim procesima pretvaraju u humus. Pod kompostom se obično podrazumijeva gnojivo nastalo od smjese biljnih ostataka, koji su nerijetko pomiješani s malim količinama gnoja životinjskog porijekla.

Kompostiranjem se organski otpaci “pretvaraju” u visoko vrijedno gnojivo bez kojeg je teško zamisliti vrt.

Zamislite još da imate i ovaj stroj iz videa?

Zera ™ čistač je osmišljen kako bi se potpuno uklopio u kuhinju. Jednim potezom ostatke hrane pretvara u domaće gnojivo.

Sreći nikad kraja!

Više

Savjeti stručnjaka

Prema nekim istraživanjima, prosječna hrvatska četveročlana obitelj godišnje baci gotovo 300 kilograma hrane!

Trendovi

Kako volimo reciklirati, možda je vrijeme da svojim starim cipelama date neki novi sjaj!

Dobar posao

Riti Tiimus, menadžerica za održivost zone Europa, govori kako se Grupa L´Oréal, globalni beauty lider, bori protiv klimatskih promjena.

Moj dom

Bilo da se radi o nedjeljnom doručku na balkonu, rođendanskoj zabavi u vrtu ili roštilju na terasi, mnogo je prilika za zajednički objed i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.