Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Kelj pupčar ili prokulice u umaku od senfa

Jednostavna priprema zdravih i ukusnih kupusića.

Prokulice ili kelj pupčar ne voli svatko. Ovisno o pripremi može biti i gorak i jačeg okusa nego obični kelj. Kelj pupčar je patuljasti kelj i zdravo je zimsko povrće.



Zimi se često zaželim jesti ovo povrće i obično ga pripremam na lešo odnosno skuham s krumpirom u vrlo malo vode, gotovo na pari, zalijem maslinovim uljem i pospem rezanim češnjakom. Iz obzira prema okolini se svježi češnjak ne može jesti baš svaki dan pa sam odlučila isprobati nešto novo. Jako nam se svidjelo i vjerojatno ćemo prokulice češće pripremati na ovaj način.



Potrebno :
  • pola kile kelja pupčara
  • 2 žlice maslaca
  • malo maslinovog ulja
  • crveni luk
  • žlica senfa
  • malo estragona, suhog ili svježeg
  • čaša vina
  • oko pola čaše povrtne juhe ili vode
Po želji: creme fraiche ili vrhnje za kuhanje.

Priprema :
  1. Prerezati prokulice po pola i popržiti u tavi s maslacem i uljem prerezanom stranom prema dolje. Dodati luk narezan na kolutove i još kratko, oko pola minute popržiti, uz miješanje.
  2. Zaliti s čašom vina i juhom, poklopiti i ostaviti da se kuha dvadesetak minuta na laganoj vatri. Dodati senf i posuti estragonom. Ako estragona nemate, jelo je odličnog okusa i bez njega. Tko želi može dodati i creme fraiche ili vrhnje za kuhanje.


Marina kuharica

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Osobna ekologija i obnovljivo te održivo življenje i gospodarstvo danas je sve prisutnije na svim razinama.

Savjeti stručnjaka

Ako se i vi borite s nateklim nogama, obrazima i strukom, onda vam je itekako poznato o čemu govorimo

Duh i tijelo

Postoji jedan zanimljiv fenomen koji se pojavio u današnjoj kulturi, a ja ću ga nazvati "Vinske mame".

Zanimljivosti

Slavonija i Baranja spadaju među najzanimljivije domaće kontinentalne destinacije

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.