Prokulice ili kelj pupčar ne voli svatko. Ovisno o pripremi može biti i gorak i jačeg okusa nego obični kelj. Kelj pupčar je patuljasti kelj i zdravo je zimsko povrće.
Zimi se često zaželim jesti ovo povrće i obično ga pripremam na lešo odnosno skuham s krumpirom u vrlo malo vode, gotovo na pari, zalijem maslinovim uljem i pospem rezanim češnjakom. Iz obzira prema okolini se svježi češnjak ne može jesti baš svaki dan pa sam odlučila isprobati nešto novo. Jako nam se svidjelo i vjerojatno ćemo prokulice češće pripremati na ovaj način.
Potrebno :
Priprema :
Marina kuharica
Zimi se često zaželim jesti ovo povrće i obično ga pripremam na lešo odnosno skuham s krumpirom u vrlo malo vode, gotovo na pari, zalijem maslinovim uljem i pospem rezanim češnjakom. Iz obzira prema okolini se svježi češnjak ne može jesti baš svaki dan pa sam odlučila isprobati nešto novo. Jako nam se svidjelo i vjerojatno ćemo prokulice češće pripremati na ovaj način.
Potrebno :
- pola kile kelja pupčara
- 2 žlice maslaca
- malo maslinovog ulja
- crveni luk
- žlica senfa
- malo estragona, suhog ili svježeg
- čaša vina
- oko pola čaše povrtne juhe ili vode
Priprema :
- Prerezati prokulice po pola i popržiti u tavi s maslacem i uljem prerezanom stranom prema dolje. Dodati luk narezan na kolutove i još kratko, oko pola minute popržiti, uz miješanje.
- Zaliti s čašom vina i juhom, poklopiti i ostaviti da se kuha dvadesetak minuta na laganoj vatri. Dodati senf i posuti estragonom. Ako estragona nemate, jelo je odličnog okusa i bez njega. Tko želi može dodati i creme fraiche ili vrhnje za kuhanje.
Marina kuharica
You must be logged in to post a comment Login