Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Kim Kardashian zna koliko je važan san

Drijemanje kao put do zdravlja

Komičarka Carrie Snow jednom je prilikom izjavila: ‘Nijedan dan nije tako loš da ga ne može popraviti popodnevni drijemež.’ A da je uistinu tako potvrdila su i nedavna istraživanja.

Iako smo svi upoznati s činjenicom da je prosječnom odraslom čovjeku potrebno 7 do 8 sati sna ne bi li svoje tijelo pripremio za dnevne napore, mnogi ne dosegnu preporučene doze sna.

Ako se vi nosite s istim problemom, sljedeća saznanja mogla bi popraviti vašu kvalitetu života.  Drijemanje sa sobom nosi brojne beneficije – povećanje kreativnosti, vraćanje vitalnosti, produktivnost na poslu, smanjenje stresa i popravljanje raspoloženja. Ako si svaki dan možete priuštiti 60 minuta istog, uživat ćete u povoljnijem radu moždanih vijuga i većoj sposobnosti učenja.

spavanje

Naime, čak i 20 minuta spavanja usred dana može učiniti veliku korist za vaše zdravlje. Da je tako, potvrđuju i brojne poznate osobe koje i same priznaju kako često koriste ovu praksu.

Prema povijesnim zapisima, izumitelj Leonardo da Vinci drijemao je svaka 4 sata po 15 minuta, što je sat i pol tijekom cijelog dana. Njegov način odmaranja mozga tijekom godina dobio je i naziv – ‘san genijalaca’.

drijemanje

Popodnevnom drijemanju nisu se mogli oduprijeti niti najveći politički moćnici. Margaret Thatcher je svaki dan između 14:30 i 15:30 odlazila u svoje odaje ne bi li utonula u san i pripremila se za daljnje poslovne izazove. A u klanu dnevnih sanjara nalazili su se Winston Churchill i Eleanor Roosevelt koje je spavala prije svakog javnog govora.

Danas istoj navici ne mogu odoljeti niti oni najjači. Tako Arnold Schwarzenegger spava svako poslijepodne, dok mlada mama Kim Kardashian iskorištava sve povlastice roditeljstva pa tako nerijetko drijema sa svojom kćerkom North.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

Kako brinemo za jedan od najvažnijih dijelova našega tijela?

Zdravstveni karton

Koliko vam je sna potrebno da bi se najbolje osjećali ovisi o vama samima, pa dok je nekome dovoljno 7 sati sna, drugi će...

Trendovi

Da bismo preostale dvije trećine dana bili aktivni, svježi, odmorni i zdravi trebamo pomno odabrati odjeću i donje rublje koje nosimo i u kojem...

Budi fit

Istraživači su proučavali 1.000 ispitanika i analizom utvrdili šest najčešćih položaja spavanja: fetus, klada, čežnja, vojnik, slobodni pad te morska zvijezda.

Advertisement