Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
kantarionovo ulje
kantarionovo ulje

Duh i tijelo

Koje vam eterično ulje odgovara?

Pronađite mirisne kapi te ublažite stres i povećajte koncentraciju.

Aromaterapija stoljećima pomaže kao komplementarna metoda održavanja i poboljšanja zdravlja. Koristi eterična i bazna ulja kako bi unaprijedila zdravlje, stanje tijela i duha. Koriste se eterična ulja i drugi prirodni sastojci (poput hladno prešanih biljnih ulja) najbolje kvalitete, koji se unose u organizam ili nanose na kožu. Određeni mirisi pomažu nam da se skoncentriramo, odmorimo i um i tijelo i duh. Eterična ulja iz voća, cvijeća i listova mogu poslužiti bilo kome da povrati harmoničnost u domu i svojem životu. S obzirom na to da su vrlo intenzivna, eterična ulja koristite u vrlo malim količinama. Aromaterapeuti njeguju holistički pristup, te prilikom pristupa klijentu odabiru metode koje balansiraju psihu i tijelo klijenta. Eterična ulja primjenjuju se na nekoliko načina: udisanjem, inhalacijom, masažom (odnosno, resorpcijom putem kože), te vaginalnom, rektalnom i oralnom primjenom. Raspršivanje u zraku – eterična ulja raspršuju se kako bi dezinficirala zrak i utjecala na raspoloženje prisutnih stvaranjem određenog mirisa. Izravno udisanje i inhalacija – ovaj se način primjene koristi za dezinfekciju dišnih puteva, ali i za postizanje određenih psiholoških djelovanja. Prilikom udisanja koriste se eterična ulja manje koncentracije nego prilikom inhalacije, koja djeluje na pluća. Primjena na koži – razrijeđeno biljnim uljima (do 5% eteričnog ulja razrijeđeno u hladno prešanom biljnom ulju); najčešće se koristi u masaži, te terapeutskoj njezi kože.

Koja ulja su za vas najbolja

Lavanda – miris predivnog cvijeta lavande smatra se jednim od najboljih prirodnih sredstava za smirenje. Smanjuje stres, napetost i tjeskobu i unosi mir u vaš duh i tijelo. Stavite pokoju kap u gorive raspršivače arome nakon posla i začas ćete se opustiti. Stavite pokoju kap i na jastuk ili u kupku i dobar san vam je zagarantiran. Ruža – ima miris koji budi osjećaj ljubavi i suosjećanja. Koristite ga onda kada želite privući ljubav u svoj život i kad se želite osjećati dobro radi vas samih. Idealni je lijek za slomljeno srce. Stavite nekoliko kapi na zapešće ili ih pomiješajte s temeljnim uljem (poput maslinovog ili nekog drugog) i masirajte kožu po tijelu. Limun – ulje je savršeno za dane kada se osjećate tužno, kada ste ljuti ili letargični. Idealno je za studente kojima treba više koncentracije. Upalite ga u sobi u kojoj učite ili stavite nekoliko kapi u kupku i ubrzo će vam biti puno lakše učiti, povećat će vam se energija i bolje ćete razmišljati. Sandalovina – ima opojan mošusni miris koji se stoljećima koristio u hramovima i domovima za pročišćenje zraka. Uklanja napetosti i sve negativne vibracije u kući. idealno je za meditaciju. Jasmin – iznimno ženstvenog i slatkog mirisa. Opušta, smanjuje agresivnost i ljutnju kao i tjeskobnost. Savršeno za kožu i masažu kad se pomiješa s nekim temeljnim uljem.  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Eterična ulja definitivno mogu biti prva pomoć za opekline, alergije, ugrize insekata, kao i za bolove u mišićima.

Zanimljivosti

Baš kao što vas neke arome mogu potaknuti na jelo, isto tako postoje i mirisi koji vas mogu odbiti od hrane ili pak probuditi...

Putovanja

Svatko se na svoj način teži odmaknuti od negativnosti oko nas i u turbulentnim vremenima pronaći svoj komadić sreće.

Savjeti stručnjaka

Stres se vrlo česti naziva tihim ubojicom, najčešće potajno, ali konstantno utječe na naš organizam.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.