Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
kantarionovo ulje
kantarionovo ulje

Duh i tijelo

Koje vam eterično ulje odgovara?

Pronađite mirisne kapi te ublažite stres i povećajte koncentraciju.

Aromaterapija stoljećima pomaže kao komplementarna metoda održavanja i poboljšanja zdravlja. Koristi eterična i bazna ulja kako bi unaprijedila zdravlje, stanje tijela i duha. Koriste se eterična ulja i drugi prirodni sastojci (poput hladno prešanih biljnih ulja) najbolje kvalitete, koji se unose u organizam ili nanose na kožu. Određeni mirisi pomažu nam da se skoncentriramo, odmorimo i um i tijelo i duh. Eterična ulja iz voća, cvijeća i listova mogu poslužiti bilo kome da povrati harmoničnost u domu i svojem životu. S obzirom na to da su vrlo intenzivna, eterična ulja koristite u vrlo malim količinama. Aromaterapeuti njeguju holistički pristup, te prilikom pristupa klijentu odabiru metode koje balansiraju psihu i tijelo klijenta. Eterična ulja primjenjuju se na nekoliko načina: udisanjem, inhalacijom, masažom (odnosno, resorpcijom putem kože), te vaginalnom, rektalnom i oralnom primjenom. Raspršivanje u zraku – eterična ulja raspršuju se kako bi dezinficirala zrak i utjecala na raspoloženje prisutnih stvaranjem određenog mirisa. Izravno udisanje i inhalacija – ovaj se način primjene koristi za dezinfekciju dišnih puteva, ali i za postizanje određenih psiholoških djelovanja. Prilikom udisanja koriste se eterična ulja manje koncentracije nego prilikom inhalacije, koja djeluje na pluća. Primjena na koži – razrijeđeno biljnim uljima (do 5% eteričnog ulja razrijeđeno u hladno prešanom biljnom ulju); najčešće se koristi u masaži, te terapeutskoj njezi kože.

Koja ulja su za vas najbolja

Lavanda – miris predivnog cvijeta lavande smatra se jednim od najboljih prirodnih sredstava za smirenje. Smanjuje stres, napetost i tjeskobu i unosi mir u vaš duh i tijelo. Stavite pokoju kap u gorive raspršivače arome nakon posla i začas ćete se opustiti. Stavite pokoju kap i na jastuk ili u kupku i dobar san vam je zagarantiran. Ruža – ima miris koji budi osjećaj ljubavi i suosjećanja. Koristite ga onda kada želite privući ljubav u svoj život i kad se želite osjećati dobro radi vas samih. Idealni je lijek za slomljeno srce. Stavite nekoliko kapi na zapešće ili ih pomiješajte s temeljnim uljem (poput maslinovog ili nekog drugog) i masirajte kožu po tijelu. Limun – ulje je savršeno za dane kada se osjećate tužno, kada ste ljuti ili letargični. Idealno je za studente kojima treba više koncentracije. Upalite ga u sobi u kojoj učite ili stavite nekoliko kapi u kupku i ubrzo će vam biti puno lakše učiti, povećat će vam se energija i bolje ćete razmišljati. Sandalovina – ima opojan mošusni miris koji se stoljećima koristio u hramovima i domovima za pročišćenje zraka. Uklanja napetosti i sve negativne vibracije u kući. idealno je za meditaciju. Jasmin – iznimno ženstvenog i slatkog mirisa. Opušta, smanjuje agresivnost i ljutnju kao i tjeskobnost. Savršeno za kožu i masažu kad se pomiješa s nekim temeljnim uljem.  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Redovito vođenje ljubavi je najzdraviji način da si produljite život i što dulje ostanete zadovoljni i sretni.

Duh i tijelo

Konstantan pritisak, strah od isključivanja, stalna borba s rokovima, manjak slobodnog vremena realnost su za mnoštvo zaposlenika kako u velikim kompanijama tako i među...

Zanimljivosti

Stres. Riječ koja se čuje gotovo svakodnevno - suradnici, članovi obitelji i prijatelji žale se kako puno rade i pod stalnim su stresom.

Duh i tijelo

Zapravo, zašto ne biste sada uzeli čašu vode, istisnuli u nju pola limuna i odmah to popili?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.