Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Lepicol za zdravlje crijeva

Lucas Intertrade vam poklanja paket vrhunskih 100% prirodnih proizvoda.

Probavni sustav obuhvaća veliki broj organa i jedan je od najsloženijih sustava ljudskog organizma, a njegova osnovna funkcija je stalna opskrba tijela vodom, hranljivim tvarima i elektrolitima. Naše zdravlje uvelike ovisi o zdravlju probavnog sustava i zbog toga mu trebamo olakšati obavljanje tog zahtjevnog procesa, a time ćemo osloboditi dio energije za druge procese u organizmu (za selektiranje i razgradnju svega što uđe u probavni sustav se troši oko 60% živčane energije).

Naša tjelesna obrana posljedica je složene međuigre različitih organa, stanica i molekula koji zajednički djeluju protiv raznih čimbenika koje naš imunološki sustav prepoznaje kao strane. Pritom limfni organi i limfne stanice čine temelj našega obrambenog sustava, čiji je važan dio probavni sustav, a osobito crijeva.

Jeste li znali? Crijeva su naš najveći imunološki organ i sadrže najveći broj stanica imunološkog sustava, čak 60%!

Crijeva su uobičajen naziv za sustav koji se sastoji od tankog i debelog crijeva, rektuma i anusa. U tankom crijevu se vrši apsorpcija hranljivih tvari, vitamina i minerala, u debelom crijevu apsorpcija elektrolita i vode, dok kroz rektum i anus se vrši eliminacija/izbacivanje neprobavljenih i neprobavljivih tvari iz organizma.Kako crijeva iz dana u dan dolaze u kontakt s hranjivim, a isto tako i sa štetnim tvarima, bakterijama, virusima, gljivicama, svakodnevno održavanje crijeva zdravima je jedan od najvažnijih koraka prema učinkovitim tjelesnim funkcijama i dobrobiti za naše cjelokupno zdravlje.

Što je sindrom iritabilnog crijeva?

Poznajete razdoblja kada imate bolove u trbuhu, nadutost, pojavljuju se periodi proljeva i/ili zatvora? Ovi simptomi mogu biti rijetki ili česti, u snažnijem ili nešto blažem obliku, a svi oni su definirani kao sindrom iritabilnog crijeva – IBS (eng. Irritable Bowels Syndrome).

Sindrom iritabilnog crijeva (IBS) je kronično stanje u probavnom traktu za koje je karakterističan poremećaj u ritmu stolice i bolovima u trbuhu. Najčešće se javlja u dobi između 30 i 50 godine života (50% slučajeva) i dva puta češće se dijagnosticira kod žena nego kod muškaraca.Jeste li znali? Sindrom iritabilnog crijeva predstavlja najčešće dijagnosticirano stanje u probavnom traktu u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, a drugi je po učestalosti razlog izostanka s posla, odmah nakon prehlade.

U znanstvenim krugovima, kao uzročnike nastanka sindroma iritabilnog crijeva navode se: pojačane kontrakcije debelog i tankog crijeva, stres, infekcije, intolerancija na određenu hranu i neravnoteža crijevne mikroflore. Isti tako, utvrđeno je da značajan utjecaj na bolove i nelagodu koja se javlja kod osoba oboljelih od IBS ima promjena prehrambenih navika.

Osnovni simptomi IBS su:
  • grčevi u donjem dijelu abdomena
  • promjena ritma stolice – što uključuje proljevaste stolice, zatvor ili naizmjeničnu smjenu proljeva i zatvora
  • osjećaj nadutosti
  • prekomjerna količina plinova (vjetrova)
Osim ovih simptoma, javlja se znojenje, podrigivanje, rani osjećaj sitosti, žgaravica, poremećaj koncentracije, lako umaranje, glavobolja, a kod žena je moguć i poremećaj menstrualnog ciklusa. U slučaju ponovljenih stresnih situacija simptomi se pogoršavaju i pojačavaju.Terapijski pristup liječenu sindroma iritabilnog crijeva je individualan. Tretman je najčešće dugotrajan i sastoji se od dijete (eliminacija određenih sastojaka i uvođenje drugih u prehranu), psihološke pomoći i medikamenata.

Preporučuje se voditi dnevnik prehrane – upisivati namirnice i pića koja se konzumiraju tijekom dana, te simptome koji se pojavljuju i njihovu učestalost. To je važan korak u otkrivanju namirnica i pića koji izazivaju pojavu simptoma sindroma iritabilnog crijeva.

Znanstvena istraživanja su pokazala da uvođenje hrane bogate topivim vlaknima (artičoka, brokula, cvjetača, borovnice, jabuke), kao i dodataka prehrani na bazi topivih vlakana (posebno se učinkovit pokazao psyllium – indijski trputac) može značajno pomoći u ublažavanju simptoma iritabilnog crijeva. Isto tako, dodatni unos određenih probiotičkih kultura ('dobrih' bakterija) može pomoći kod ublažavanja simptoma sindroma iritabilnog crijeva.

Lepicol za zdravlje crijeva

Lepicol je posebno formuliran za održavanje zdravlja crijeva i kao pomoć kod već nastalih probavnih smetnji. Sadrži kombinaciju sastojaka: vlakna (psillium), prebiotike (inulin) i probiotike (dobre bakterije).Ovi sastojci djeluju istovremeno na održavanje i/ili poboljšavanje rada probavnog sustava, a njihov sinergijski učinak daje puno bolje rezultate, nego kada se uzimaju odvojeno. Svi sastojci imaju blago djelovanje na probavni sustav, a tijelo ih ne apsorbira. Prema tome, Lepicol je pogodan za redovnu, svakodnevnu uporabu. Konzumirajući Lepicol, za zdravlje vaših crijeva, pomažete cjelokupnom organizmu.

OSVOJI PAKET PRIRODNIH PROIZVODA

Lucas Intertrade i She.hr poklanjaju vam paket vrhunskih 100% prirodnih proizvoda za cjelokupno poboljšanje vašeg organizma – Noni Lucas i Aloe Vera Bio-izvorni sok će osnažiti imunitet, Lepicol će poboljšati zdravlja crijeva i Coral Complex 3 ojačati koštano-zglobnu strukturu.

Nagradna igra traje na Facebook stranici She.hr od 14. siječnja do 11. veljače 2013. do 12 sati.

1. Lajkajte Facebook stranicu She.hr i Lucas Intertrade.
2. Kako biste se registrirali, u komentar ispod NAŠE slike odgovorite na pitanje: "Od koje voćke je napravljen sok Noni Lucas?"
3. Pritisnite PODIJELI kako bi se slika pojavila i na vašem zidu.
4. Sretan dobitnik bit će odabran slučajnim odabirom putem programa Random.org.
5. Svaki ponedjeljak, počevši 21. siječnja 2013. objavit ćemo jednog dobitnika/cu.

Imena sretnih dobitnika objavit ćemo na našoj Facebook stranici i u članku Balans prirode i znanosti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

Učenje iz vlastitih grešaka je privilegija koju bismo svi trebali prihvatiti i iskoristiti, umjesto da se skrivamo iza lažnih opravdanja ili krivimo druge za...

Zanimljivosti

Nova istraživanja sugeriraju da mlade djevojke koje ranije ulaze u pubertet možda izvlače kraći kraj – posebno kada je u pitanju njihovo mentalno zdravlje.

Budi fit

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Duh i tijelo

Hording sindrom nije bolest svojstvena potrošačkom društvu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.