Kažu da ljubav ide kroz želudac, a ovi jednostavni i prigodni keksići s bazom od maslaca i punjenjem od marmelade, pravi su dokaz za to. Poslužite ih s ljubavlju, uz topli čaj, kavu ili kakao i uživajte u njima u dvoje.

Potrebno:

3. Lim obložite papirom za pečenje, posložite prvo pune keksiće, a zatim i šuplje. Pecite ih otprilike 10-ak minuta (pazite da se ne prepeku!). Gotove pečene keksiće ostavite da se ohlade te ih jednostavno slijepite zagrijanom marmeladom. Pospite ih šećerom u prahu.
Just Good Food
Potrebno:
- 3 žumanjka
- 250 g brašna
- 70 g šećera
- svježe naribana korica limuna i naranče
- 130 g hladnog maslaca
- po potrebi 2-3 žlice hladne vode
- 300 g marmelade od brusnica
- šećer u prahu
Postupak:
1. Tijesto zamijesite od brašna, žumanjaka, šećera, hladnog maslaca te naribanih korica limuna i naranče. Dobro ga izmijesite, a po potrebi dodajte vrlo malo hladne vode. Oblikujte ga u kuglu ili kruščić i umotajte u prozirnu foliju te pospremite na 30-ak minuta u hladnjak.
2. Pećnicu zagrijte na 160 C. Tijesto razvaljajte, valovitim kotačićem izrežite pravokutnike veličine 3×5 cm, a polovici u sredini izrežite malo srce. Druga varijanta je izrezivati ih uz pomoć modle u obliku srca, kojima isto tako polovici u sredini izrežite malo srce.
3. Lim obložite papirom za pečenje, posložite prvo pune keksiće, a zatim i šuplje. Pecite ih otprilike 10-ak minuta (pazite da se ne prepeku!). Gotove pečene keksiće ostavite da se ohlade te ih jednostavno slijepite zagrijanom marmeladom. Pospite ih šećerom u prahu.
Just Good Food
You must be logged in to post a comment Login