Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Ljetna pića

Kako utažiti žeđ?

Unošenje tekućine u tijelo važno je za zdravlje tokom cijele godine, a posebno je neizbježno u vrućim ljetnim mjesecima kada naš organizam treba tri do četiri litre pića na dan. Međutim, nije svaki piće jednako dobro i zdravo.

Najbolji izbor je mineralna voda koja ima najmanje 100 mg natrija po litri jer tijelo zbog znojenja gubi upravo soli poput natrija, magnezija i cinka. Obična voda iz slavine je lošiji izbor od mineralne upravo zbog udjela natrija.

Idealna temperatura pića iznosi oko 20 stupnjeva Celzijevih. Ledeno hladna pića dodatno će zagrijati tijelo jer mu se šalje signal da je zima i da je potrebno "upaliti grijanje". Kako bi lakše zaspali i ublažili znojenje za vrijeme spavanja, prije odlaska u krevet popijte čašu vode.

Pića koja se prodaju u dućanima, uključujući ledene čajeve, uglavnom sadrže velike količine šećera te ne utažuju žeđ već gomilaju dodatne kalorije. Odlična alternativa su prirodni čajevi, pogotovo čaj od mente kojeg možete skuhati i držati u hladnjaku. Mentra rashlađuje i djeluje kao prirodni antioksidans, a čaj možete začiniti i s nekoliko kapi limunova soka.

Crni čaj i kava, s druge strane, potiču znojenje. Možete posegnuti za kavom bez kofeina, a ledene kave su visokokalorične i prehladne. Također, bezalkoholne pive su za organizam puno prihvatljivije od onih koje sadrže alkohol.

Više pročitajte na:
Kako utažiti žeđ?

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Završetak godišnjeg odmora te ovo kišovito i tmurno vrijeme, savršeno je da se još jednom posvetite sebi, regenerirate kožu nakon mora i ujedno je...

Savjeti stručnjaka

Pića, kao i hrana, imaju važnu ulogu u zdravlju organizma te utječu na težinu, zdravlje srca, jetru, mentalno zdravlje i fizičku spremnost.

Beauty report

Nokti na rukama rastu 3.5 milimetra mjesečno, a ako vam se čini da nije tako možda vam nedostaje vitamina.

Budi fit

Eterična ulja definitivno mogu biti prva pomoć za opekline, alergije, ugrize insekata, kao i za bolove u mišićima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.