“Lupin” intrigantna serija vješto žonglira između ozbiljnih tema i zabave

Rekordnih 82 milijuna kućanstava diljem svijeta odlučilo je pogledati seriju Bridgerton u prvih 28 dana od početka emitiranja. Bridgerton, poput serije Damin gambit, prkosi tradicionalnom te pokazuje da drame iz određenog razdoblja nisu ograničene opsegom ili publikom.

No, prvi ovogodišnji veliki boom izazvala je francuska serija “Lupin”. I to s pravom! Za slučaj da je niste gledali, pogledajte!

Temelj radnje, odnosno priče, je knjiga u kojoj je glavni lik gospodin i lopov, majstor prerušavanja Arsene Lupin. Knjiga o Arsene Lupinu nastala je početkom dvadesetog stoljeća iz pera francuskog pisca Mauricea Leblanca. Knjigu o Lupinu dječaku Assaneu poklonio je otac Babakar. Assane je knjigu pročitao više puta i ona će ostati uspomena na oca, Babakara, koji je optužen za krađu ogrlice u vlasništvu bogatog Huberta Pellegrinija (on je i Babacarov poslodavac), osuđen i zatvoren. Pritisnut priznanjem (koje je potpisao i zbog sina) za krađu koju počinio Babacar će izvršiti samoubojstvo i Assane ostaje sam. Dvadeset i pet godina kasnije Assane je odrastao i kreće u potragu za ljudima odgovornim za očevo samoubojstvo…

 

 

Uvod je atraktivan i raskošan, ali gledatelja vodi na krivi trag – “Lupin” nije serija o elitnom gospodinu lopovu koji krade zbog prestiža ili kako bi dokazao sebi i javnosti da ne postoji osiguranja koje bi zaštitilo njegovu metu (ili mete). “Lupin” nije serija u kojoj je glavni protagonist pripadnik visokog društva. Upravo suprotno, Assane Diop sin je imigranta i porijeklo vuče iz Senegala. Serija je priča o čovjeku koji traži pravdu i istinu (osvetu) te diskretno progovara o nekoliko aktualnih tema.

 

 

Serija se dotiče niza aktualnih pitanja – položaj imigranata u Francuskoj, rasizam kao i neograničena moć bogatih koji će učiniti sve kako bi spasili svoje poslovno carstvo (istodobno i društveni položaj). Baš sve- bez obzira na posljedice. Korupcijom kontroliraju policiju, vlastitim medijima uništavaju karijere novinara i oblikuju istinu onakvu kakva njima odgovara. Sve navedene teme su dotaknute, može ih se prepoznati, ali autor serije nije pretjerao i uvijek je u prvom planu Assane i njegova potraga za istinom.

Glumačku ekipu filma predvodi vrlo dobri Omar Sy (široj publici najpoznatiji po ulozi u filmu Nedodirljivi – Sy je, također, zanimljiv u filmu Samba ). Sy je razigran i iznimno uvjerljiv u glavnoj ulozi i njegov Assane jednako dobro funkcionira u dramskim kao i akcijskim trenucima serije.

“Lupin” intrigantna serija koja nije isključivo zabava već autor vješto žonglira između ozbiljnih tema i zabavnih trenutaka.

Nastavci stižu sredinom ove godine… I jedva ih čekamo!

Izvor: goodtalking.hr