Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Manje obroka dnevno jamči manje kilograma

Znanstvenici su našli formulu za mršavljenje.

Sjesti i u miru pojesti tri obroka dnevno puno je učinkovitija strategija mršavljenja od nasumičnog grickanja manjih obroka, tvrdi se u američkoj studiji objavljenoj u časopisu Obesity.

Naime, istraživači sa Sveučilišta Purdue Indiana otkrili su kako se pretili muškarci na niskokaloričnim visokoproteinskim dijetama osjećaju zadovoljnije i manje su gladni kada jedu tri puta dnevno nego kada jedu šest puta na dan.

To se izravno kosi s raširenim vjerovanjem kako je mnogo bolje jesti više manjih obroka dnevno.

'Ti mali obroci o kojima svi govore, čini se, nisu toliko korisni što se tiče kontrole apetita', izjavila je doktorica Heather Leidy, glavna istraživačica i voditeljica studije.

Njihova je studija naime pokazala kako frekvencija jedenja nije utjecala na apetit u skupine koja je bila na normalnoj prehrani, no primijećeno je da se muškarci koji su provodili visokoproteinsku dijetu potkraj dana osjećaju sitije ako su jeli samo tri puta dnevno.

 'Već je prije ustanovljeno kako je visokoproteinska prehrana bolja za kontrolu apetita iako, napominjem, ovdje nije riječ o Atkinsonovoj dijeti',  objasnila je Leidy dodavši kako je bitno da se u prehrani dobiva dovoljna količina vlakana, voća i povrća.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Razgovaramo s Gabrielom Vuković, mladom magistricom nutricionizma i autoricom cjelovitog programa pomoći osobama koje se bore s problemom pretilosti.

Zdravstveni karton

Iako se cikorija može jesti kao salata ili kao dodatak različitim jelima, ona je najpoznatija kao napitak, točnije kao zamjena za kavu.

Zanimljivosti

Baš kao što vas neke arome mogu potaknuti na jelo, isto tako postoje i mirisi koji vas mogu odbiti od hrane ili pak probuditi...

Savjeti stručnjaka

S prvim zrakama sunca i malo višim temperaturama, kreće maštanje o plaži i izgledu u kupaćem kostimu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.