Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Metoda protiv bolova nogu

Rješenje problema upale tkiva koje povezuje petu i prednji dio stopala

Svakog dana čovjek napravi između 5000 i 8000 koraka stvarajući značajan pritisak na stopala. Za razliku od mekih površina, koje se prilagođavaju obliku naših stopala, danas smo uglavnom okruženi tvrdim betonom koji nije u skladu s našom fizionomijom, što dovodi do deformacije zglobova te bolnih i umornih nogu.

Zvuči nevjerojatno no čak 70% ljudi ima tendenciju izvrtanja stopala prema unutra prilikom hodanja. Dugotrajno zanemarivanje ove navike može dovesti do oštre, probadajuće boli ispod pete kada ustajete iz kreveta. Prilikom prvih koraka čini vam se kao da ste stali na neki predmet. Riječ je o upali plantar fascia, tkiva koje povezuje petu i prednji dio stopala.

Moguća je i bol u stražnjem dijelu petne kosti i u Ahilovoj tetivi. Ovaj čest fenomen prepoznat ćete tako što obično počinje sa jednom točkom u kojoj se javi upala, a zatim se postepeno pojačavati tako da bol često bude vrlo jaka i neugodna.

Iako su stopala prva na udaru nepovoljnog terena, dio negativnih sila prelazi i na druge dijelove tijela, posebice koljena. Bol u koljenu često se javlja prilikom ustajanja i svakodnevnog hodanja, ponekad prilikom penjanja i spuštanja niz stepenice ili prilikom izlaska iz automobila. Iako je bol obično locirana u i oko čašice koljena, moguć je i osjećaj «krckanja» prilikom obavljanja navedenih aktivnosti.

Scholl koji je u više od 70 zemalja sinonim za zdravlje i njegu stopala, ima rješenje i za ove tegobe. Riječ je o Biomechanics ulošcima koji smanjuju bolove u petama, gležnjevima i koljenima, vraćajući stopalo u neutralan položaj. Poboljšanja koja ne djeluju samo na simptome već i na uzrok boli mogu se zahvaliti revolucionarnoj Tri-Planar metodi tj. sustavu za kontrolu pokreta koja nas uravnotežuje te daje najprirodniju podlogu našim stopalima.

Scholl Biomechanics ulošci uz to što korigiraju držanje, omogućavaju i udobnost te se lako prebacuju iz jedne u drugu obuću. Pogodni su za sve vrste zatvorene obuće (cipele, tenisice čak i čizme) a rezultati se osjećaju već nakon 30 dana.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

Biljke koje vam predstavljamo zasigurno "stanuju" u vašim kuhanjama.

Brinimo jedna o drugoj

Dolazi vrijeme za uživanje u sunčanim danima i šetnji, ali dosadni žuljevi mogu biti prava smetnja.

Duh i tijelo

Sjedite više od pola dana, i na poslu i doma. Nemate vremena za rekreaciju pa vaš organizam zbog toga pati: tromi ste, blijedi i...

Putovanja

Znamo da je Hrvatska popularna među turistima iz cijeloga svijeta, no Hrvati u potrazi za odmorom su sretnici s predivnim plažama, čistim morem, bogatom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.