Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Mršavite uz cjelovite žitarice i proteine

Ovo pravilo posebice vrijedi za pripadnice nježnijeg spola.

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako se uz cjelovite žitarice i proteine lakše mršavi, a ovo pravilo posebice vrijedi za pripadnice nježnijeg spola. Dobro uravnotežena prehrana koja organizmu pruža sve bitne hranjive tvari može pomoći damama u postizanju, ali i održavanju dobre forme.

Tako američka Akademija za nutricionizam i dijetetiku ženama preporučuje prehranu sastavljenu od cjelovitih žitarica (tri serviranja po 28 grama), mliječnih proizvoda (tri bezmasna ili malo masna serviranja), proteina (140 do 170 grama bezmasnog mesa poput piletine ili puretine), voća (dvije šalice) i povrća (dvije i pol šalice).Stručnjaci tvrde kako je zahvaljujući ovim preporukama moguće postići, ali i održati željenu tjelesnu težinu. Osim toga, dame bi trebale u prehranu svakako uključiti hranjive nutrijente poput željeza, kalcija, vitamina D i folne kiseline. Izbjegavanje pretjeranog ispijanja alkohola i nepušenje se podrazumijevaju.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Kada govorimo o klasičnoj DASH dijeti, to je nutricionistički uravnotežen plan prehrane koji uključuje cjelovite žitarice, mahunarke, voće i povrće, nemasno meso, perad, ribu...

Savjeti i preporuke

Ne tvrdimo kako smo našli neki jednostavni prečac do vitke linije u roku dok kažete "keks", no ovim malim koracima i trikovima možete ubrzati...

Gastronomija

S obzirom na to da niste stigli pripremiti kraljevski doručak neka vam smoothie "priskoči" u pomoć.

Gastronomija

Lubenica je osvježavajuće i niskokalorično voće i odličan borac protiv ljetnih vrućina. Ovo ljeto konzumirajte ju na profinjeniji način- kao sorbet!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.