Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Najbolje vježbe za ravan trbuh

Kojim vježbama najbrže i najučinkovitije možete postići cilj?

Kada se radi o ravnom trbuhu, većina ljudi želi brzo vidljive rezultate. Gubitak masnog tkiva u području trbuha zapravo se postiže kroz vrijeme, pravilnom prehranom i vježbanjem. Kako biste ponovno vidjeli svoje trbušne mišiće, morate izgubiti nakupine sala na tom mjestu. Kojim vježbama najbrže i najučinkovitije možete postići cilj?

Trčanje

Jedna od najboljih vježbi za ravan trbuh je trčanje. Radi se o aerobnoj aktivnosti koja pomaže tijelu u trošenju energije iz masnih stanica. Pravilno trčanje zahtijeva uključenost jezgre tijela, pa tako i trbušnog dijela, gdje se nalaze mišići.

Plesanje

Ples je aerobna aktivnost koja učvršćuje cijeli trup. Plesanjem se vježbaju trbušni mišići, a različiti plesni pokreti pokreću ih u svim smjerovima. Latinoamerički plesovi utječu poprečne trbušne mišiće, a hip hop na cijelu jezgru tijela. Odaberite ples koji vas motivira i uz koji ćete najbolje do savršenstva dovesti željeni dio tijela.

Hodanje

Hodanje je jedan od najprirodnijih oblika vježbanja. Njime se troše kalorije, snižava kolesterol, popravlja raspoloženje, te jačaju mišići trbuha i trup. Kako biste izvukli maksimum iz šetnje, angažirajte mišiće stražnjice i trbuha.

Joga

Jogom se također pokreću dubinski trbušni mišići. Vježbanjem joge možete naučiti kako aktivirati poprečne trbušne mišiće i ošit. Kroz disanje, jačanje i istezanje, jogom djelujete na mišiće cijelog trupa. Potrebno je dosta vremena kako bi se položaji (asane) naučili, jer je pravilno izvođenje vježbi važno za dobrobiti.

Dizanje utega

Dodavanje medicinke (lopte) ili utega u vaše vježbe za ravan trbuh, rezultate ćete vidjeti ranije nego što ste planirali. Trbušnjaci s utezima u ruci, ili uz pomoć pilates lopte odlična su vježba koja ujedno ublažava bol u leđima. Kada koristite utege prilikom vježbanja, počnite s lakšim kilažama i pridržavajte se uputa, kako se ne biste ozlijedili. Izvor: Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Budi fit

Trčanje je idealan kardio trening, koji ojačava mišiće i djeluje na poboljšanje općeg fizičkog stanja i psihičkog stanja.

Savjeti stručnjaka

I o mišićima zdjeličnog dna se treba brinuti! Što su zapravo mišići zdjeličnog dna, i ono još važnije; kako utječu na vaš seksualni život?

Duh i tijelo

Dobra vijest je da se, genetici usprkos, brzina metabolizma može potaknuti konzumiranjem određenih namirnica i tjelovježbom.

Budi fit

Predstavljamo vam deset sportova koji će vam u tome najbolje i najbrže pomoći.

Advertisement