Neka se kilogrami sami tope

Pripreme za dugo, toplo i sunčano ljeto u punom su jeku. Kako biste bez ustručavanja prošetali plažom donosimo vam popis namirnica koje savršeno pristaju ljetnim osvježavajućim pićima laskajući vašem nepcu i figuri.

Bademovo mlijeko

Želite li izgubiti kilograme životinjsko mlijeko zamijenite nezaslađenim bademovim napitkom. Njegov kremasti okus savršeno će se uklopiti u vašu dnevnu rutinu, a ima tek 30 kalorija te na sadrži soju, šećer, ugljikohidrate, laktozu ili gluten.

badem2

Limun

Jedan limun sadrži manje od jednog grama šećera, što ga čini omiljenim sastojkom osvježavajućih pića. Možete ga koristiti samostalno iscijeđenog u vodu, ali i kao dodatak čaju i sokovima. Osim što će ovaj agrum utažiti vašu žeđ, limun je poznat i kao namirnica koja čisti organizam od toksina.

Stevia

Bez obzira na to pijete li čaj, kavu, limunadu, cijeđeni sok ili koktel, stevia je odlična alternativa za nezdravi bijeli šećer. Stevija je slađa od šećera čak 200 do 400 puta, no ona gotovo da nema kalorija te je pogodna za dijabetičare. Imajte na umu da prilikom kupnje uzimate steviju u tekućini ili prahu.

steviaKefir

Unatoč tome što zvuči bezokusno, kefir uvelike može oplemeniti vaš ljetni smoothie. Ako niste preveliki ljubitelj kefira zasladite ga svojim najdražim voćem ili stevijom. Ovo proteinsko piće pogoduje crijevima te potiče razvoj dobrih bakterija.

Lubenica

Osim što jedna šalica lubenice ima tek 45 kalorija, ovo voće poboljšava i opće zdravlje organizma. Tako ono smanjuje mogućnost raka i srčanih oboljenja.