Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Nikad nije kasno izgubiti višak kilograma

Najkritičnija dob za skupljanje viška kilograma u žena je 38 godina

Gubitak težine u bilo kojoj životnoj dobi može rezultirati dugoročnim koristima za kardiovaskularno zdravlje stoga nikada nije kasno za promjenu stila života. Tako već kratkoročni gubitak kilograma koristi zdravlju srca.

Nasuprot tomu osobe koje su gubitkom težine prešle iz kategorije pretilih osoba u kategoriju onih s prekomjernom tjelesnom težinom ili one koje su iz grupe s prekomjernom težinom prešle u onu s normalnom tjelesnom težinom smanjile su rizike i teret za svoj kardiovaskularni sustav, pokazalo je istraživanje objavljeno u medicinskom časopisu The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Stručnjaci pretilim osobama preporučuju zdraviju prehranu i vježbanje dok istodobno ističu da je još uvijek najbolja strategija zaštite zdravlja sprečavanje dobivanja na težini.

dijeta2

Znanstvenici su u okviru istraživanja dugoročno pratili utjecaj kretanja tjelesne težine na kardiovaskularne rizike 1.273 Britanaca od njihova rođenja 1946. Utvrdili su da su rizici pojave bolesti srca i krvnih žila poput povišenog krvnog tlaka ili šećerne bolesti bili veći što je osoba bila dulje pretila.

Voditelj istraživanja John Deanfield s University College London kazao je za Daily Mail da je to istraživanje jedinstveno jer prati pojedince tako dugo vremena – više od 60 godina i omogućava procjenu učinaka čak i umjerene promjene težine.

Ranija istraživanja pokazala su da je najkritičnija dob za skupljanje viška kilograma 38 za žene i 44 za muškarce.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Nepovratno izgubite do 3,5 kilograma u mjesec dana.

Život u dvoje

Normalno je da se nakon nekog vremena u svakome od nas pojavi želja za nečim novim i drugačijim.

Zanimljivosti

Kuhani kukuruz kalorije može 'nabrojati na prste' i zato je dobar za mršavljenje.

Budi fit

I iako je priroda motivacije nestalna i nepredvidiva, postoji nekoliko načina na koje možete potaknuti motivacijske sile da rade u vašu korist.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.