Nike We Run utrka u Zagrebu

Mnogi poznati hrvatski sportaši na druženju u zagrebačkom Maksimiru dali su podršku velikom događaju We Run Zagreb koji nas očekuje 29. rujna 2012. na zagrebačkom jezeru Jarun. Potporu projektu dali su hokejaši Medveščaka Saša Martinović, Geoff Waugh i Denis Božić, hrvatski veslački četverac, srebrna posada s nedavno završenih Olimpijskih igara u Londonu te radijski voditelj Ivan Vukušić i manekenka Anita Dujić.

Svojim prisustvom željeli su ne samo obogatiti ovaj zanimljiv događaj već i pozvati sve građane da se priključe We Run spektaklu te još jednom budu dio najmasovnije rekreativne utrke u Hrvatskoj. 29. rujna na zagrebačkom jezeru Jarun, tisuće hrvatskih trkača poredat će se na startu sedam i pol kilometarske utrke.

Kao podršku trkačima u zadnjim tjednima pripremnih treninga i kao jedan od načina motivacije, Nike predstavlja digitalne usluge koje će omogućiti sudionicima da napišu svoju motivacijsku poruku, podijele svoje uspjehe i ostvare podršku svojih prijatelja.

S posebnom Facebook aplikacijom trkači osim što se mogu registrirati za utrku, isto tako mogu personalizirati svoj trkački broj s motivacijskom porukom povezanom s ciljem koji žele postići na dan utrke.

We Run Zagreb zamišljen je da bude više od jednodnevne utrke. Nike je stvorio integrirano trening/natjecateljsko iskustvo koje potiče trkače od trenutka kada se registriraju do utrke i nadalje. Na primjer trkači mogu početi trening s profesionalnim trenerima u Nike Running klubu koji ima treninge svaki utorak u Maksimiru i četvrtak na Jarunu koji počinju u 19 sati.

Nikeovi stručnjaci davat će besplatne savjete i upute. Trkači također mogu i isprobati najnoviji model LunarGlide 4+ tenisica ili naučiti o Nike+ Running ekosistemu. Zagreb se priduržuje svjetskoj We Run serijii koja spaja 395.500 trkača u 34 grada. Putovanje je počelo 1. rujna u Pragu i završit će 15. prosinca s utrkama u Rio de Janeiro u Brazilu i Santiagu u Chileu.

Zagrebačka utrka završit će velikim after partyjem na koji su pozvani svi, a vrhunac večeri bit će koncert Klaxonsa. Prvi trkači koji su se prijavili za utrku We Run Zagreb članovi su 5 timova koji su sudjelovali u The Coast Run misiji – utrci uzduž cijele Hrvatske obale. Timovi su završili trku u 41 dan i skupili 1.690 kilometara na Nike+ aplikaciji. Da bi se pridružili globanom trkačem pokretu i sudjelovali na We Run Zagreb utrci prijavite se preko Facebook stranice ili službene web stranice.