Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Vaše priče

Obamamanija trese Washington

Uživam u vožnji washingtonskim busevima. Osim što su stariji od onih muzejskih primjeraka koji još voze Splitom, ovi su samo nešto bolje opremljeni.

Kako ovdje u Washingtonu svi voze bicikle, busevi imaju i šipku sprijeda na koju se zakači bicikl, a vozač vas strpljivo čeka dok je postavljate ili skidate. Ako očekujete neki hi-tech varate se, pored svakog sjedala imate žuti konopčić koji povučete, ako izlazite na slijedećoj stanici i onda se čuje njezin din-don ili se upali crveni natpis “stop requested”. Prvi put kad sam trebala signalizirati izlazak totalno sam se zbunila pa sam povlačila nekoliko puta, dok mi se vozač nije okrenuo i zaurlao “I’ve heard it m’am!” Totalno mi je bilo neugodno pred cijelim busom.

Vozač je obično neki dobro raspoloženi crnac koji će vam oprostiti ako nemate 10 centi sitno, čak će se upustiti u razgovor s vama, ako nije gužva. Jednom sam ulazila u bus s vrećicom, a vozač me kao usput pitao imam li tu nešto za jesti?! Da sam imala dala bih mu, čak mi je bilo žao što nemam. Zamislite da vas to pita vozač tramvaja u Zagrebu?!

Prijetnje smrću i "Obamamaburger"

Danas je jedan putnik na kojeg nitko osim mene nije obraćao pažnju, na sav glas kukao o bratu Obami te kako će ga netko uskoro ubiti, jer su tako napravili sa svima u povijesti, kako ovo nije slobodna zemlja, kako nema pravde i da su crnci potlačeni. Što jest jest, gdje god ide Obama u stopu ga prati vojska zaštitara naoružana do zubi. Navodno Obama dobiva prijetnje smrću koje shvaćaju jako ozbiljno.

Obamamanija je prisutna svugdje. Jedan Washingtonski lanac restorana nudi na svom meniju "Obamaburger", pa tko voli nek’ izvoli. Na naslovnicama svih iole malo boljih novina maše vam cijela Obama family: Barack (47), Michelle (44), Malia (10) i Sasha (7). Sve žene sad gledaju u Michelle O. kako su je već prozvali mediji. Hvale njen jednostavan i elegantan modni stil te daju detaljne upute kako ga kopirati. Ona uskladjuje odjeću svojih kćerki, sebe i muža u istim bojama, tako da znate to vam je sad IN.

Michell štedi u Gapu

Kako smo u globalnoj financijskoj krizi, ne može se ni ona razbacivat pa naglašava da odjeću kupuje u Gapu i J.Crew po vrlo povoljnim cijenama, a nakit je uglavnom “fake perls and bling-blings”. Ah, nije ni “First lady“ što je nekad bilo. Uglavnom nosi suknje do koljena, košulje i kardigane, haljinice jednostavnog kroja s nekim detaljem. Hlače, kaže, ne nosi, jer joj nisu udobne. Ne nosim ih ni ja, a i nek se zna tko je muško, a tko žensko u kući. Znanstveno je dokazano da će vas vas muškarac prije poslušati, ako mu zapovijedate iz suknje. Sigurno to zna i Michelle, kladim se da joj je to kućna politika. Zato joj je muž i osvojio Bijelu kuću. On to sigurno ne bi uspio bez nje, jer ona je mozak cijele operacije “kako osvojiti Bijelu kucu”. Kad su je pitali da se opiše u dvije riječi, nakon kratkog razmišljanja rekla je: “Majka i stvarna žena”. To vam je to, definicija za modernu First lady koja zna sto hoće, što treba i što ne treba da bi postigla svoj cilj.

Njihova priča započela je u odvjetničkom uredu gdje su oboje bili pravnici. On se zaljubio u nju, a ona ga uopće nije šljivila ni dva posto. Tek kad ga je vidjela na jednom lokalnom političkom skupu gdje je zasukao rukave, skinuo kravatu i održao snažan politički govor o potrebi bratstva i jedinstva u Americi, Michell se upalila lampica u glavi. Ne zbog njegovih bicepsa koje je vidjela nego zbog moždanih stanica koje je čula. I od tada je jedan zaljubljeni par počeo stvarati povijest…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Video box 1

Seriju je režirao dobitnik Emmyja Peter Kunhardt, producenti su George Kunhardt, Teddy Kunhardt i Matthew O. Henderson, montažerka i producentica je Maya Mumma, a...

Kultura

Osvoji roman o pojedincu koji se suprotstavio elitnoj skupini koja upravlja Washingtonom.

Horoskop

Ovaj tjedan rođendan slavi i Barack Obama.

Obitelj

Saznajte što im se mota po glavi dok mašu rukama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.