Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Background photo created by schantalao - www.freepik.com
Background photo created by schantalao - www.freepik.com

Budi fit

Od danas vježbam!

Mnoge su prednosti vježbanja kod kuće – jeftinije je, praktičnije, a i nemate straha da će vam biti nelagodno zbog savršeno isklesanih tijela koja vježbaju oko vas.

Nemam dovoljno vremena i novaca, danas sam nekako umorna, boli me glava, imam PMS… Poznati su vam ovi izgovori? Dosta je bilo lijenosti! Za vježbanje vam nisu potrebne skupe sobne sprave, utezi ili neka druga pomagala – sve što vam treba je dobra volja, ručnik i pod. Mnoge su prednosti vježbanja kod kuće – jeftinije je, praktičnije, a i nemate straha da će vam biti nelagodno zbog savršeno isklesanih tijela koja vježbaju oko vas. No, u teretani ljudi koji vježbaju stvaraju pozitivno okruženje i gledajući njih i sami poželite vježbati. Kako ćete kod kuće vježbati uglavnom sami, nedostatak motivacije vas može zaskočiti, no – budite hrabri i ustrajni.

Postavite realne ciljeve

Postavite si cilj i ne odustajte dok ga ne ispunite. Važno je da vaši ciljevi ne budu iznad realnih mogućnosti jer tada možete upasti u depresiju ako ih ne ostvarite u roku koji ste si zadali. Treba ići „korak po korak“. Prije no što krenete vježbati, izmjerite struk, bokove, butine i „najmesnatiji“ dio ruku. Napravite tablicu u koju ćete upisati rezultate. Ponavljajte mjerenje svaka dva tjedna i rezultate upisujte u tablicu. Tako čete imati potpunu uvid u svoj uspjeh koji je, ako ćete biti redoviti u vježbanju, zagarantiran. Naravno, vježbanje neće pokazati rezultate bez adekvatne prehrane. Vaš dnevni meni mora obilovati bjelančevinama, integralnim žitaricama, voćem, povrćem, orašastim plodovima, mahunarkama i grahoricama. Izbjegavajte „junk food“, masno, slatko i alkohol.

Vježbe za stražnjicu i noge

Legnite na leđa savijenih nogu u koljenima dok su ruke postavljene uz tijelo. Vježbu izvodite tako da podižete zdjelicu prema gore gurajući se petama i odvajajući leđa od podloge sve dok vam kukovi ne dođu do razine koljena, a zatim se vraćate prema dolje. Legnite na leđa i savijte jednu nogu u koljenima, a drugu dignite u zrak. Vježbu izvodite tako da se petom odgurujete s nogom koja je na podu dižući pritom drugu nogu u visinu. Vježbu izvodite prvo s lijevom nogom na podu, a potom s desnom.

Vježbe za trbuh

Legnite na leđa i podignite gornji dio tijela tako da lopaticama ne dodirujete podlogu. Noge podignite u zrak tako da budu pod 60 stupnjeva u odnosu na podlogu. Zategnite trbuh i noge. Vježbu izvodite tako da rukama koje su ispružene uz tijelo „pumpate“ i brojite do pedeset. Kada se „ispraksirate“ povećajte „pumpanje“ na sto. Legnite na leđa i noge lagano savijte u koljenima. Vježbu izvodite tako da dižete trup držeći ruke lagano razmaknutim uz tijelo.

Vježbe za leđa

Legnite na trbuh potpuno ispruženog tijela. Zategnete cijelo tijelo te vježbu izvodite tako da istovremeno dižete u zrak noge i ruke. Legnite na trbuh ispruženog tijela. Ova vježba je slična prethodnoj, jedino što ovdje dižete naizmjence suprotnu nogu i suprotnu ruku.

Vježba za prsa

Ova vježba vam je sigurno poznata – sklekovi. Legnete ne trbuh na pod i podignete se na noge i dlanove koji su razmaknuti u razinu ramena. Vježbu izvodite tako da se snagom ruku spuštate prema podu i dižete nazad.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Tijelo 50-godišnjaka nije isto kao tijelo 20-godišnjaka; ne možete ga gurati na isti način na koji ste to činili nekad, niti biste trebali, ako...

Budi fit

Ako trenutno niste spremni izaći iz kuće i trenirati u teretanama, sve to možete raditi u svom domu i održavati tjelesnu aktivnost, ali i...

Savjeti i preporuke

3 savjeta za istinsku ljepotu lica.

Savjeti i preporuke

Vježbanje na otvorenom donosi mnogo prednosti, a ako zimi redovito trčite, vozite bicikli ili hodate na otvorenom, primijetit ćete npr. neugodan osjećaj zategnutosti kože...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.