Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Video box 2

Oslo: Istinita priča o pregovorima između neumoljivih neprijatelja

Novi HBO film „Oslo“, s Ruth Wilson i Andrewom Scottom u glavnim ulogama, imat će premijeru 30. svibnja na HBO GO-u, dok će na HBO kanalu biti prikazan 20. lipnja u 20.00h.

Ruth Wilson koju smo upoznali u popularnoj seriji Preljub glavna je junakinja novog filma iz produkcije HBO-a. Riječ je o drami Oslo redatelja Bartletta Shera, točnije adaptaciji istoimene predstave nagrađene Tonyjem.

Novi HBO film „Oslo“, s Ruth Wilson i Andrewom Scottom u glavnim ulogama, imat će premijeru 30. svibnja na HBO GO-u, dok će na HBO kanalu biti prikazan 20. lipnja u 20.00h.

Film  „Oslo“ se temelji na istinitoj priči o pregovorima između neumoljivih neprijatelja. Film prati tajne pozadinske razgovore, neočekivana prijateljstva i tiho junaštvo male, ali posvećene skupine Izraelaca i Palestinaca, plus jednog norveškog para, koji su doveli do mirovnog sporazuma u Oslu 1993.

Film ima nevjerojatno pogođen tajming i ne može biti aktualniji u svjetlu novih događaja, a zanimljivo je da je sredinom listopada 2020. jednim dijelom sniman i u Hrvatskoj, točnije Dubrovniku koji je “glumio” Jeruzalem i ugostio ekipu, uključujući glumca Andrewa Scotta (“Sherlock”, “Fleabag”). Prestižna politička drama nastala je u koprodukciji DreamWorksa i iza nje stoji zvučna i nagrađivana ekipa.

Glavne uloge nose dobitnica Zlatnog globusa Ruth Wilson (“Njegova mračna građa“, „Gospođa Wilson“) kao Mona Juul, norveška ministrica vanjskih poslova, i Emmyjem nominiran Andrew Scott („Fleabag“, „Black Mirror“) kao Terje Rød-Larsen, norveški sociolog i Monin suprug.

U ostalim ulogama pojavljuju se Salim Daw kao Ahmed Qurie, ministar financija Palestinske oslobodilačke organizacije, Waleed Zuaiter kao njegov suradnik Hassan Asfour, Jeff Wilbusch kao Uri Savir, direktor izraelskog ministarstva vanjskih poslova, dok ostatak glumačke ekipe čine Igal Naor, Dov Glickman, Rotem Keinan, Itzik Cohen, Tobias Zilliacus i Sasson Gabay.

Scenarist i izvršni producent „Osla“ je dobitnik Tony nagrade J.T. Rogers, zaslužan i za kazališnu dramu. Tonyjem okrunjen Bartlett Sher stoji iza režije, a zajedno s Cambrom Overend potpisuje i izvršnu produkciju. Izvršni producenti za Marc Platt Productions su Marc Platt, Jared LeBoff i Adam Siegel. Izvršni producenti za DreamWorks Pictures su Kristie Macosko Krieger i Steven Spielberg, a David Litvak za Bold Films. Holly Bario je producentica za DreamWorks Pictures, a Michel Litvak, Gary Michael Walters, i Svetlana Metkina za Bold Films. Produkciju potpisuje Mark Taylor.

Više

Putovanja

Zašto ne biste posjetili neke od europskih destinacija i uživali u zabavi i zajedničkim druženjima uz posebne pogodnosti za djecu u zrakoplovima KLM-a?

Kultura

Osvoji prvi roman u serijalu o Harryju Holeu norveškog pisca Jo Nesbøa.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.