Ovu jesen budite fit

Jesen je savršeno godišnje doba za dovesti se u formu. Nakon godišnjih odmora i opuštenijeg pristupa poslu i obavezama, jesen donosi stabilniji raspored koji olakšava planiranje redovite tjelovježbe i brige za sebe.

Donosimo vam pet prijedloga kako najbolje iskoristiti nadolazeće godišnje doba.

1. Vježbajte na otvorenom

Temperature zraka najesen idealne su za provođenje vremena na otvorenom jer nije prevruće, a ni prehladno. Vrijeme je povoljno za šetnje i vježbanje na otvorenom koje je uvijek zabavnije u društvu. Šećite, trčite, rolajte se ili vozite bicikl s prijateljicom ili obitelji u parku i uživajte u prekrasnim bojama jesenskog dana.

2. Bavite se radovima u vrtu

Iako vani može biti hladno, fizički radovi oko kuće, u dvorištu i vrtu odlična su kardio tjelovježba. Ni hladne temperature neće vas spriječiti da se dobro oznojite.

3. Nosite slojevitu odjeću

Jesenska jutra pružaju najviše dnevnog svjetla i idealna su za pješačenje, trčanje ili vožnju biciklom. S obzirom na to da se temperatura mijenja tijekom dana, za vježbanje se oblačite slojevito. Ako vježbate navečer, obucite svjetliju odjeću, a ako vozite bicikl, obavezno koristite svjetlo.

4. Vježbajte uz TV

U kišnim danima prisiljeni smo provoditi vrijeme u zatvorenom, ali to ne znači da ne postoji mogućnost za vježbanje. Za vrijeme gledanja televizije, a posebno tijekom reklama, možete vježbati trbušnjake, čučnjeve i sklekove.

5. Upišite se u teretanu

Prije zime dobro je upisati se u teretanu ili fitness centar koji ima zatvorene bazene. Najveće gužve u teretanama su nakon Nove godine i blagdana ili početkom proljeća, stoga je jesen idealno doba da osigurate mjesto na kojem ćete moći vježbati tijekom cijele jeseni i zime.