Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kućni ljubimci

Par stvari koje morate znati o hrčku

Hrčak kao ljubimac uopće ne treba puno prostora i brige oko održavanja. Aktivni su noću, a danju spavaju. Ukoliko imaš lagan san, nemoj spavati s njim u sobi.

Hrčak kao ljubimac uopće ne treba puno prostora i brige oko održavanja. Aktivni su noću, a danju spavaju. Ukoliko imaš lagan san, nemoj spavati s njim u sobi. Vesela je i zaigrana životinjica u kojoj posebno uživaju najmlađi .Hrčci su aktivni, znatiželjni i prilično neovisni. Zanimljivi su za promatranje, pogotovo dok jedu ili spremaju hranu u obraze. S njima treba postupati blago i izbjegavati glasne zvukove, brzo kretanje ili grubu igru. Ukoliko ćeš tako postupati s njim, hrčak će ti biti jako zabavan ljubimac.

Hrčci jedu raznovrsnu hranu: gotovu hrana za hrčke, jabuke, maslačak, radić, banane, lješnjake, celer, kelj, brokulu i cvjetaču.

Vrlo je važno da osiguraš svom ljubimcu svježu vodu.

Svaki vlasnik se sigurno pita treba li kupati hrčka, kako to učiniti i koliko često. Prava je istina da se hrčka nikada, ali baš nikada ne smije kupati s vodom ili šamponom.

Treba li kupati hrčka na neki drugi način?

Hrčci su jako uredne životinje i svakodnevno održavaju svoje krzno. To nije razmaženost zbog života u finim kavezima, već navika iz divljine. Ova je životinja idealan obrok mnogim vrstama predatora, a nema baš neku fizičku prednost za obranu. Malu šansu ima ako nije na meti grabežljivaca koji love pomoću njuha, tako da je hrčku najbolje da nikada nema miris.

Drugi razlog njihove čistoće je način života – ukopavaju se u zemlju i krzno bi im u protivnom bilo puno zemlje i grančica.

Ako ti hrčak djeluje neuredno ili vidiš da se ne čisti – ili je prestar ili je bolestan/ozlijeđen.

Ti možeš pomoći u njegovoj higijeni tako da mu redovito čistiš kavez i mijenjaš stjelju. Nema oko tog pregovaranja, hrčak ne smije živjeti u svojim fekalijama.

Hrčka možeš okupati kupkom od pijeska. Pijesak će ukloniti višak masnoće s njegovog krzna, jer ako se ta masnoća nakupi – hrčak će izgledati loše i osjećati se tako.
Kada hrčku staviš posudicu s pijeskom u kavez, on će doslovce poludjeti i baciti se u nju.

Pijesak možeš nabaviti u trgovini koja je specijalizirana za kućne ljubimce.

Autor: zoona.hr

Pročitajte još

Dizajn

Cuddies buddies je prvenstveno brend za klince, ali i roditelji mogu nositi iste likove kao i njihovi mališani.

Kućni ljubimci

Brojne studije pokazuju da postoji nevidljivi kontakt između ljudi i životinja.

Kućni ljubimci

Vlasnici kućnih ljubimaca najbolje znaju da je i četveronožnim ljubimcima bitna udobnost prostora u kojem borave kako bi mogli mirno i opušteno uživati u...

Kućni ljubimci

Preslatki, neodoljivi, mali i o njima se lako brinuti. Idealni za ljubitelje životinja koji žive u stanu i osvojit će vas na prvi pogled.

Advertisement