Ako ste pomislili kako su pileća prsa jedna od dosadnijih stvari na svijetu, varate se. Pržena hrana nije na top listi “zdrave hrane” većine ljudi, ali istraživanja su pokazala kako umjereno konzumiranje nije štetno za naše zdravlje.
Zato smo pronašli simpatičan recept za razbiti monotoniju!
Sastojci:
- 3 komada pilećih prsa
- sol
- 1 šalica mozzarelle
- brašno
- jaja
- krušne mrvice
- ulje za prženje
- 3 šalice umaka od rajčice
- ½ šalice parmezana
- 2 žlice bosiljka
Priprema:
Izrežite džep u svaki komad pileća prsa. Napunite ih ravnomjerno s mozzarellom. Pritisnite rubove piletine. Odvojite brašno, jaja i krušne mrvice u 3 zasebne zdjele (za slučaj da možda ne znate pohati). Pazeći na otvor, umočite punjenu piletinu u brašno. Umočite u jaje i na kraju u mrvice. Ispecite ih u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Uključite pećnicu na 180 ° C. Pržiti piletinu do zlatno smeđe s obje strane.
Postavite ⅔ umaka od rajčice ravnomjerno na dnu posudu za pečenje. Stavite piletinu na vrhu. Ostatkom umaka od rajčice premažite piletinu, a zatim pospite parmezanom i bosiljkom. Pecite u pećnici 20 minuta.
Dobar tek!