Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Piling kože kao garancija savršene depilacije

Odemo na depilaciju i onda se mučimo s crvenilom i urastanjem dlačica. Mora li to biti tako?

Piling kože je jedan od najkorisnijih tretmana njege, a tako ga rijetko radimo. Uglavnom ne spada u naše svakodnevne rituale, pa ga s vremenom jednostavno zaboravimo. Ako ga i imamo naviku raditi, vjerojatno ga koristimo prilikom održavanja čistoće kože lica, no ovaj tretman ima toliko vrjedniju ulogu i to kada je u pitanju depilacija.

Kako bi depilacija ili brijanje prošli kako treba, a nakon toga ostao fantastičan rezultat, piling kože cijelog tijela bi zaista morali koristiti. Ovo naročito vrijedi za cure koje imaju “jače” dlačice ili više problema s njihovim urastanjem.

piling domaći sa soli
Što uzrokuje urastanje dlačica?

Glavni uzrok nastanka urasle dlake jest što se vrh dlake, neposredno pred izlaz na površinu kože, okrene ili počne rasti postrance prema koži oko folikula dlačice. To izaziva upalu nalik akni. Može biti bolna i upaljena, a u ozbiljnijim slučajevima može se inficirati, pa će nalikovati na gnojnu cistu.

Pojačano znojenje, uska odjeća koja vodi do trenja, kao i ona od sintetičkih materijala pod kojima koža ne „diše“, također, pridonose upali korijena dlake. Zato kažemo, piling kože nogu, ruku ili bikini zone, spašava!

Provjereni savjeti koji će vam olakšati život

Prije depilacije/brijanja, obratite pozornost imate li već od ranije uraslih dlačica. Bilo bi dobro prije samog skidanja dlačica napraviti temeljit piling kože cijelog tijela kako bi vam sve urasle dlačice izašle na površinu, tako da vam nakon svega ostane samo glatka koža.

U protivnom, dogodit će vam se da mislite kako ste se riješile svih dlačica, a čim se isperete i obrišete ručnikom, pojavit će se odjednom neka nova pa ćete morati popravljati stvar.

piling
Urastanje dlačica

Urastanje dlačica nakon depilacije/brijanja jako je često, a osim što ružno izgleda, može dovesti do zaista gadnih upala, pa i potrebe kirurške intervencije. To je problem koji se vrlo “jednostavno” rješava svakodnevnim pilingom tretiranog dijela tijela, tijekom barem 7-10 dana nakon depilacije/brijanja.

Jednostavno stavljamo pod navodnike jer vam se na prvu možda i ne da raditi piling kože nogu ili bikini zone svaki dan, ali riječ je o nekoliko sekundi posla, a uštedjet će vam stvarno velike muke. Dlačice uopće neće urastati, koža će biti glatka, a crvenilo će se pojaviti eventualno prva dva dana.

Sol ili šećer

Iako na tržištu postoji puno proizvoda za piling kože nogu i lica, možda je najjednostavnije uzeti kuhinjsku sol ili šećer (toga barem uvijek imate doma, a jeftino je). Dodajte maslinovog ulja (ili bademovog, suhog ulja, baby ulja…) za suhu kožu te limuna za masnu. Možete staviti i par kapi nekog eteričnog ulja, ali to izbjegavajte ako imate osjetljivu kožu, naročito lica.

Koža će vam poslije toga biti nevjerojatno glatka, a kupaonicu će prožeti fantastičan miris. Nakon svega tretiranu površinu namažite mlijekom ili uljem za tijelo.

Ne propustite

Seks i osjećaji

Seksi žena je samouvjerenija, odlučna te lakše dolazi to postavljenih ciljeva.

Beauty report

Kako postići da su usne putene, mekane i zavodljive – evo nekoliko savjeta.

Zanimljivosti

Može li se spriječiti urastanje dlačica?

Savjeti i preporuke

Za razliku od ostatka tijela, koža dekoltea je tanja i osjetljivija, pa samim time zahtjeva više pažnje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.