Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Pletenje – joga za mozak

Pletenje i heklanje više nisu rezervirani samo za starije.

Istraživanje novozelandskog sveučilišta pokazalo je kako aktivnosti poput pletenja i heklanja pozitivno djeluju na ljudski mozak. U istraživanju je sudjelovalo 658 studenata, a rezultati su pokazali da su nakon aktivnosti kao što su pletenje i heklanje bili sretniji i mirniji, a imali su i više energije nego inače. Vuna je tijekom posljednjih nekoliko godina postala popularna među mlađim generacijama. Pletenje i heklanje više nisu rezervirani samo za starije. Ovim se hobijem bave i mlađe osobe koje svoje kreacije rado pokazuju na Instagramu.

Znate li da je i neurologija priznala pletenje kao novu jogu, toliko je snažan utjecaj ovog posla na zaljubljenike u njega. Joga za mozak… Ruke zauzete, glava oslobođena od nepotrebnih misli, svijest je u stabilnom stanju ravnoteže…

Tijekom jedne studije, u kojoj je sudjelovalo više od 4000 pletilja iz cijelog svijeta, dokazano je da se tijekom pletenja, vrlo često javlja stanje sreće. Relaksacija, otklanjanje stresa, samorealizacija, postaju dostupni ljudima koje se bave ovim hobijem.

Znate li da ako pletete barem 3 puta tjedno, vaša razina anksioznosti i stresa se značajno smanjuje? Također, osjetit ćete pozitivne promjene u različitim područjima života:

  • Poboljšava se mentalno stanje. Rješavanjem psihičkih problema, povećat će se vaši duhovni resursi.
  • Pažnja i koncentracija postat će vaš stalne suputnice.
  • Razvoj finih motoričkih sposobnosti omogućit će vam raditi kućne poslove za koje ranije niste imali volju.
  • Kreativnost će se razvijati i radovati vas neočekivanim manifestacijama.
  • Samoprocjena će postići novu razinu – osjećaj postignuća za lijepo urađeni posao, i sigurnost u svoje snage, pridonijet će vašoj samouvjerenosti.
  • Jednostavan način da se razvije strpljenje i ustrajnost. Ništa vas neće izbaciti iz ravnoteže!
  • Memorija će se poboljšati, a mozak će raditi puno brže.

Potpuna predanost koju daje pletenje, ne može se usporediti ni s čim što pružaju ostali hobiji. Mnogi znanstvenici vjeruju da pletenje pomaže ženama u starijoj dobi da ostanu prisebne i produže život.

Depresija i anksioznost mogu se pobijediti uz pomoć pletenja, a u teškim vremenima ovaj hobi će postati spas od raznih uznemirenja.

 

Izvor: Atma.hr

Više

Drama Queen

Postoji ogroman broj sekti, društava, udruženja, stranki u koja se čovjek ponekad mora, a nekad poželi učlaniti.

Drama Queen

Ne znam što je normalno i gdje su te granice normalnih ponašanja, budući da smo često licemjerni.

Zanimljivosti

Stiže nam travanj najljepši mjesec proljeća, a astrolozi ističu da će određeni datumi biti posebno sretni za svaki horoskopski znak.

Savjeti stručnjaka

Stres se vrlo česti naziva tihim ubojicom, najčešće potajno, ali konstantno utječe na naš organizam.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.