Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Poboljšajte jutarnju rutinu

Više zadovoljstva u životu uz pomoć jednostavnih jutarnjih rituala.

Niste jutarnji tip, kasnite na posao gotovo svakodnevno, neispavanost i umor vas prate većinu dana i rijetko kad stignete obaviti sve što ste planirali? Vaše objašnjenje je najvjerojatnije jednostavno – nemate vremena. Međutim realno stanje stvari je sasvim drugačije. Vremena imate, ali ga ne iskorištavate kvalitetno.

Prioriteti su vam krivo posloženi, gubite se među obvezama, nemate vremena ni za sebe ni za najmilije. Stvorite to vrijeme. Napravite si plan i raspored koji će postati vaša rutina. Postupnim uvođenjem kvalitetne jutarnje rutine, dobit ćete na vremenu, kvalitetnije ćete se organizirati i u manjoj mjeri raditi grimase na spomen jutra. A dan koji slijedi nakon kvalitetno organiziranog jutra je puno pozitivniji, efikasniji i ljepši.

San

Dovoljne količine sna zaslužne su za kvalitetno funkcioniranje tokom dana i za smanjivanje osjećaja mržnje prema prvim zrakama sunca. Pođite spavati malo ranije na večer i priuštite si više sna. Organizam će vam biti zahvalan, a količina jutarnje nervoze i neraspoloženja će se drastično smanjiti.

Buđenje

Velika većina tvrdi da im jedino kava pomaže pri buđenju. Međutim, činjenica je da u velikim količinama ništa nije zdravo pa tako ni kava, a ovisnost o kofeinu lako postane dio svakodnevice. Razbudite se uz pomoć šalice čaja, maknite s prozora okove u obliku zavjesa i roleta i pustite jutarnje svjetlo da vas probudi.Budilicu ne držite pored kreveta kako bi na lak način odgodili neizbježno, već je postavite dovoljno daleko da se morate ustati da biste ju deaktivirali. Radite bilo što kreativno što vas ispunjava kako bi na to usmjerili pozornost, a ne na topli meki krevet.

Rastezanje

Nakon spavanja, tj. cjelonoćnog mirovanja organizma, ujutro se rastegnite. Nije potrebno nabijati tempo i raspored vježbi kao da se pripremate za natjecanje, dovoljno je rastegnuti se da vam se tijelo pripremi na dnevne aktivnosti. Samo 10 minuta svako jutro prodrmajte mišiće od glave do pete i napunili ste se novom dozom snage za taj dan.

Voda

Voda je izvor života. Nastojte svako jutro nakon ustajanja popit veliku čašu vode. Cijelu prošlu noć niste ni jeli ni pili ništa, te da ne bi došlo do dehidracije organizma osvježite duh i tijelo ovom nezamjenjivom tekućinom.Doručak

Doručak nikako ne preskačite. Nove avanture koje vas očekuju dalje tokom dana mogu biti savladane jedino uz dovoljnu količinu energije, a ona, pogađate, nastaje unosom hrane u organizam. Ne trpajte u sebe krafne ili sendvič na putu od stana do posla. Uzmite 15 minuta vremena i sjednite, pojedite obrok od cjelovitih žitarica, voća i integralnog kruha. Zdrave namirnice i što manje šećera svaki dan će vam donijeti više zadovoljstva.

Meditacija

Prokušan i provjeren recept za bezbroj zdravstvenih benefita je meditacija. Poslušajte svoje unutarnje ja na 15-ak minuta svako jutro i dajte si malo opuštanja i mirnoće prije napornog radnog dana.Ispraznite glavu od svih nevolja i problema, dišite duboko i opustite se. Nije potrebno poznavanje posebnih vještina za opuštanje koje vas dovodi u vezu sa samim sobom i ispunjava dušu i tijelo pozitivnom energijom.

Vizualizacija

Opustite se uz glazbu koja vas ispunjava i na nekoliko trenutaka u mislima prođite kroz sve obveze koje vas čekaju taj dan i stvari koje planirate uraditi. Vizualizirajte idealan dan u kojem ste sve bitno obavili i tokom vremena ćete lakše i bez nervoze pristupati obvezama koje vam i nisu najomiljenije.

Zadatak

Odaberite za svaki dan po jedan zadatak koji morate izvršiti. Nije bitno da li je isti vezan za posao ili je privatne prirode, ali zacrtajte si da do kraja dana bude i izvršen. Tako ćete se 'istrenirati' po pitanju postavljanja prioriteta i rješavanju bitnih zadataka.

Priprema

Kako bi sve ove male, ali bitne sastojke smiješali u jedan kvalitetan i produktivan početak dana, večer prije odvojite malo vremena i pripremite sve potrebno za sutrašnji radni dan. Bit ćete bolje organizirani ujutro i nećete trošiti dragocjeno vrijeme na nešto što je moglo biti sinoć obavljeno. Ostavit ćete si više vremena za jutarnje rituale kojima ćete poboljšati svoju produktivnost i efikasnost, ali prvenstveno biti zadovoljniji.I zapamtite, jutro je rađanje novog dana kojeg sami možete prekrojiti po željenim mjerama. Ako vašim jutrima vlada kaos, on će isto raditi i ostatak dana. Pomalo si uvodite po neki od rituala u svoja jutra i rezultati zasigurno neće zaostati, a dobrobiti su brojne i provjereno vraćaju osmjeh na lice.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Dvominutno pravilo je odličan lijek protiv odugovlačenja i lijenosti jer vam olakšava započinjanje zadatka.

Dobar posao

Nažalost, ljude 'teškog' karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama...

Dobar posao

Ako niste zadovoljni na svom radnom mjestu i razmišljate o promjeni okruženja, prije nego što impulzivno uručite otkaz šefu prvo si postavite par pitanja,...

Zanimljivosti

Osobna ekologija i obnovljivo te održivo življenje i gospodarstvo danas je sve prisutnije na svim razinama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.