Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
balcannes
balcannes

Predstavljamo

Rekord na BalCannesu – prijavljeno čak 148 projekata

To pitch or not to pitch?

Revija reklamnih agencija BalCannes, koja se održava u sklopu Weekend Media Festivala, opravdala je titulu marketinškog događaja godine u regiji. U trećoj godini održavanja Balcannes je privukao čak 148 prijavljenih projekata, gotovo dvaput više nego prošle godine, kada su pristigle 82 prijave.

Projekte je prijavilo 59 agencija i 111 oglašivača iz šest zemalja regije (Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore). Najviše ih je stiglo iz Hrvatske, zatim Srbije i BIH, a najviše su prijavljivale agencije McCann, Publicis, BBDO i Grey mreža u regiji, a nakon njih slijede agencije Degordian, Bruketa&Žinić OM, Via Media i druge.

Uz reviju 25 najboljih agencijskih projekata regije prema izboru novinara koji prate struku, BalCannes segment u programskoj strukturi Weekend Media Festivala ove je godine proširen većim brojem panela i prezentacija te posebnom BalCannes dvoranom. Uvodi se i redovni koncept „Voice of the Creatives“, na kojem najbolji kreativni direktori iz regije problematiziraju struku.

Više od 4.000 sudionika

Na panelima će brojni regionalni stručnjaci iz agencija sudionika BalCannesa sukobiti mišljenja i oko vječne teme agencijskih natječaja (pitcheva). Mrze li samo agencije pitcheve ili razloga za mržnju imaju i oglašivači, pitanje je na koje će pokušati odgovoriti panel „The Perfect Pitch to Pitch Perfect“.

Na panelu „Mad Men vs. Math Men“ doznat ćemo kako tehnologija transformira kreativnost, dok je panel „Made in Communism“, koji moderira Goran Milić, posvećen regionalnim brendovima koji nisu ostali u povijesti i nisu propali u tranziciji, nego su svoju komunikaciju vrlo uspješno prilagodili novom dobu. Zemlja partner ovogodišnjeg Weekend Media Festivala predstavit će se u BalCannes dvorani prezentacijom „Slovenia is on air“.

Na 7. Weekendu Media Festivalu očekuje se oko 4.000 sudionika, među kojima više od 500 akreditiranih novinara, preko 130 predavača, panelista i voditelja radionica te više od 300 studenata iz cijele regije. Više informacija pogledajte na www.weekendmediafestival.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Događanja

Weekend Media Festival bez jednokratne plastike.

Celebrity

Nakon velike regionalne turneje 'Dobrodošao u klub', koju je vidjelo preko 250 tisuća ljudi i koja se mogla svrstati uz bok velikim svjetskim turnejama,...

Predstavljamo

Tko je u svijetu političkog PR-a dostupan, brz, elokventan, konkretan i korektan, a tko se ne javlja na telefon kad je bitno, doznat ćemo...

Dobar posao

Weekend Media Festival, najveći komunikacijski festival u regiji dobio je svoju karticu u hrvatskom izdanju omiljene obiteljske društvene igre Monopoly.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.