Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Sagorite kilograme u svoja četiri zida

Predstavljamo vam vježbe koje možete izvoditi kod kuće.

Nije tajna kako je za uspješno gubljenje kilograma potrebno konzumirati prehranu siromašnu masnoćama i sagorijevati kalorije vježbanjem. Ako se kojim slučajem nađete u na putu (i u hotelu bez teretane), možete odraditi vježbe za sagorijevanje kalorija u udobnosti svoja četiri zida.

Uže za preskakanje


Konopac je jednostavan alat koji će vam omogućiti vježbanje u zatvorenom prostoru. Međutim, važno je imati dovoljno visok strop. Preskačite uže u setovima od 50 ponavljanja, a između radite pauze od 20 sekundi. Nakon što ste se prilagodili, povećajte broj ponavljanja na 75 skokova. Ako ste u formi, pokušajte doseći brojku 100. Ovaj način tjelovježbe ne samo da sagorijeva salo, već može povećati aerobni kapacitet i tonus vaših ramena te gornjeg dijela leđa.Koračanje

Stepenice kuće ili zgrade odlične su za vježbanje! Započnite na dnu stubišta pa penjanjem odradite pravi kućni kardio trening. Da bi bila učinkovita, vježba ne mora biti fancy. Samo koračajte gore-dolje 30 i više minuta. Možete izvoditi bilo kakve varijacije koje vam padnu na pamet. Ne-dojmljiva priroda koračanja će također pomoći u zaštiti zglobova.

Trening eksplozivnosti

Ovaj trening uključuje vježbe eksplozivnih pokreta. Ne samo da će one potaknuti vaše srce, već će poboljšati snagu. Skokovi iz čučnja i čučnjevi iz skoka, udarci s poskakivanjima, bočno poskakivanje, odskoci od tla – to su samo neke od vježbi koje možete raditi.Vježbe za izgradnju mišića

Izgradnja mišića je važan dio sagorijevanja masti zbog pozitivnog učinka na metabolizam. Kod kuće možete obaviti brojne vježbe poput sklekova, trbušnjaka, vožnje bicikla u ležećem položaju, iskoraka i čučnjeva. Također možete nabaviti gumenu traku uz pomoć koje možete odraditi konvencionalne vježbe za cijelo tijelo, kao što su one za prsa, veslanje u pognutom položaju, lateralno podizanje, triceps ekstenzije i vježbanje bicepsa.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Mršavljenje, tj. postizanje optimalne tjelesne težine ne bi trebao biti modni, estetski ili neki drugi trend već istinska briga o zdravlju.

Savjeti stručnjaka

Razgovaramo s Gabrielom Vuković, mladom magistricom nutricionizma i autoricom cjelovitog programa pomoći osobama koje se bore s problemom pretilosti.

Zdravstveni karton

Iako se cikorija može jesti kao salata ili kao dodatak različitim jelima, ona je najpoznatija kao napitak, točnije kao zamjena za kavu.

Zanimljivosti

Baš kao što vas neke arome mogu potaknuti na jelo, isto tako postoje i mirisi koji vas mogu odbiti od hrane ili pak probuditi...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.