Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Savjeti za lijepo oblikovane ruke

10 mitova o vježbanju koje se odnosi na oblikovanje ruku.

Proljeće je stiglo i uskoro će doći vrijeme kada će se nositi odjeća bez rukava, a sve više žena muči izgled njihovih mlohavih ruku. Lijepo oblikovane ruke želja su mnogim ženama jer višak masnog tkiva na rukama i mlohavi bicepsi mogu upropastiti dojam cijelog tijela. Građa tijela i genetika pridonose izgledu ruku jer mnogi su skloni debljanju na gornjem dijelu tijela. No, uz pomoć pravilne tjelovježbe i prehrane svoje bicepse možete dovesti u formu i dočekati ljeto u majicama i haljinama bez rukava.

Najučinkovitiji put do lijepo oblikovanih ruku je kombinacija mršavljenja i tjelovježbe. Vježbe koje se odnose na oblikovanje ruku često zbunjuju jer nije sasvim jasno kakav tip tjelovježbe dovodi do željenog cilja. Donosimo 10 predrasuda vezanih uz oblikovanje ruku.

1. Samo dizanje utega dovodi do cilja

Mišićna masa se gradi vježbanjem s utezima, a to je i trening koji daje najbrže rezultate. Međutim, suvišnih masnih naslaga s ruku možete se riješiti i drugim aktivnostima, poput trčanja, hodanja, pješačenja i plivanja. A kako biste oblikovali ruke, ne morate nužno ići u teretanu. Borilačke vještine također daju odlične rezultate.

2. Preslaba sam za dizanje utega

Mnoge žene smatraju da nemaju dovoljno snage za dizanje utega. Ukoliko nemate medicinske probleme zbog kojih vam je liječnik zabranio vježbanje s utezima, među širokim izborom u teretani možete birati težinu utega koje ćete koristiti.3. Nužno je vježbati s teškim utezima

Kako biste imali lijepo oblikovane ruke, zaista nije nužno vježbati s jako teškim utezima. Vježbe s lakšim utezima potrebno je više puta ponavljati, ali to je učinkovita metoda za oblikovanje ruku.

4. Prestankom vježbanja, mišićna masa pretvara se u salo

Mišići se ne mogu pretvoriti u masno tkivo, ali mnogi ljudi, kada prestanu vježbati, ne paze više niti na prehranu što dovodi do debljanja. Redovita tjelesna aktivnost zahtijeva veću potrošnju energije, a uz to i veći unos kalorija. Stoga, prestankom vježbanja potrebno je znatno smanjiti unos kalorija.5. Aerobne aktivnosti su učinkovitije

I aerobni trening i vježbe s utezima pomažu u ostvarivanju željenog cilja. Kombinirajte kardio vježbe i dizanje utega, a vježbe s utezima trebale bi trajati dva puta dulje od kardio treninga.

6. Dizanje utega uzrokuje strije

Ljudi koji počinju vježbati s utezima, ali u isto vrijeme nastavljaju jesti velike količine hrane, mogu dobiti strije. Naravno, ako se držite uravnotežene prehrane i pravilnog vježbanja, ne postoji opasnost od strija.

7. Moram osjećati upalu mišiću

Početnici u vježbanju mogu osjećati blagu upalu mišića nakon svakog treninga. Prva dva tjedna ili nakon duljeg vremena tjelesne neaktivnosti, moguće je osjetiti upalu mišića jer je tijelu potrebno oko dva tjedna da se navikne na vježbanje.8. Vježbanje iscrpljuje

Pravilna tjelovježba, kao i tjelesna aktivnost, zapravo poboljšava razinu energije. Dnevno se ne smije vježbati dulje od 45 minuta, a i pravilna prehrana je nužna. Izgladnjivanje i drastične dijete štete organizmu, a posebno tijekom aktivnog vježbanja.

9. Spori rezultati

Vidljivi rezultati, odnosno lijepo oblikovane ruke, mogu se vidjeti kod početnika brže nego što mislite. Najvažnije je početi s vježbanjem. Danas, ne – sutra!10. Ozljede i bolovi kod vježbanja

Najviše ozljeda i bolova događa se zbog tjelesne neaktivnosti, a ne zbog pretjerivanja u vježbanju. Međutim, ukoliko ste ozlijeđeni ili osjećate li jake bolove, potražite savjet liječnika. Mišići se mogu naviknuti na bol, ali kada osjećate bol, za vaše zglobove je bolje da trenirati smanjenim intenzitetom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Ako su vaše oči odraz vaše duše, jesu li vaše ruke odraz vaše ljepote?

Budi fit

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.