Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Srežite kalorije u samo par koraka

Male promjene donose velike rezultate.

Konzumacija prevelikog broja kalorija može, čak i najpredanijim pojedincima, osujetiti sav vaš napor koji ulažete u mršavljenje. Predstavljamo par jednostavnim zamjena namirnica koje će vam pomoći smanjiti kalorije, jesti zdravije i omogućiti vam napredovanje.

Kuhajte s maslinovim uljem, a ne s maslacem

Maslinovo ulje se sastoji od 75 % jednostruko zasićenih masnoća, dobrih za srce. Maslac se, s druge strane, sastoji od samo 28 % tih masti koje gode zdravlju. Što je najbolje od svega, ove masnoće pomažu obuzdati glad što je pouzdan način za smanjenje viška kalorija.

Odaberite kombinaciju voća i proteina umjesto poslijepodnevnog šećera

Zamijenite uobičajene popodnevne čokoladne kolačiće s namirnicama niže kalorijske vrijednost, kao što je kombinacija voća i proteina. Jedan keksić se vrlo brzo pretvori u dva ili tri, nakon čega nema povratka. Međutim, ako sve isplanirate unaprijed, pogrešaka neće biti. Isprobajte kombinaciju sira i ananasa, jogurta i bobica ili badema, maslaca i jabuke. Na taj si način možete uštedjeti od 300 do 600 kalorija.

Mažite tost marmeladom, a ne margarinom

Najlakši način za smanjenje kalorija je smanjenje masnoća, budući da sadrže dvaput više kalorija od proteina ili ugljikohidrata. Ako za doručak volite namazani tost, zamijenite margarin s marmeladom. Na taj ćete način uštedjeti oko 8 grama masnoća ili 72 kalorije.

Pijte zeleni čaj umjesto kave s mlijekom

Čak i ako naručite najmanju šalicu kave, na vrata vam kuca oko 150 kalorija. Zeleni čaj, s druge strane ne sadrži niti jednu. On je, osim toga, krcat antioksidansima te dobro snabdijeva organizam tekućinom. Ako je cola vaš omiljeni napitak, znajte da je krcata kalorijama, a siromašan hranjivim tvarima. Najbolji izbor za organizam je obična voda ili manja količina voćnog soka. Ako dodate krišku limuna, osvježenje će biti potpuno. Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

Postoje namirnice koje bi trebali svakodnevno imati na meniju želimo li imati zdrave oči i odličan vid.

Gastronomija

Zdrav i dug život zahvaljujući kombiniranju boja u prehrani.

Gastronomija

Najjednostavniji način spremanja hrane za zimu.

Savjeti i preporuke

Predlažemo nekoliko trikova kako biste i u ružno vrijeme mogli vratiti koži i kosi zdravu boju i sjaj.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.