Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Što jesti za vrijeme menstruacije?

Hrana koja smiruje duh i jača tijelo.

Psihički i fizički osjetljivo razdoblje za ženu – menstruacija, ako je po pravilima dolazi svaki mjesec. Gubitkom krvi slabimo, a hormoni za vrijeme mjesečnice nisu u ravnoteži te je moguć osjećaj depresije i razdražljivosti. Hranom pak možete pripomoći sami sebi kako bi bili što jači i smireniji.

1. Kontrolori emocija

Hormonalne promjene za vrijeme menstruacije dovode do veće osjetljivosti pa možemo biti razdražljivi, depresivni ili pak raznježeni. Za stabiliziranje je dobra hrana bogata magnezijem i omega 3 kiselinama, zato jedite špinat, orahe, losos ili sardine.

2. Snaga

Tijekom menstruacije gubite mnogo krvi, a pritom i željeza. Zato navalite na namirnice bogate željezom poput cikle, bakalara, puretine, tofua, graška, brokule, tune i paprike.

3. Slatko za duh i tijelo

Hrana sa slatkim sastojcima izrazito tješi duh za vrijeme menstruacije, ali dobro dođe i kad zbog gubitka krvi naglo padne razina šećera. Sladoled i čokolada većinom prvi padnu na pamet, ali možete pokušati i sa sušenim voćem poput smokvi i šljiva.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Povodom Svjetskog dana hrane razgovarali smo s Davidom Pejićem, direktorom Zrna, najstarijeg ekološkog imanja u Hrvatskoj, koji je krajem rujna proglašen najboljim ekološkim poljoprivrednikom...

Gastronomija

Bilo da ste napravili slatko od kestena ili ih jednostavno kandirali, možda ubacili u gulaš ili napravili juhu od kestena, na bilo koji način,...

Duh i tijelo

Igra je hrana za mozak!

Duh i tijelo

Noć je, tišina, svi spavaju… Samo vi bosim nogama tapkate prema hladnjaku tjerani  neodoljivom željom da nešto pojedete.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.