Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Što napraviti kad se beba budi u plaču?

Niste sigurni što je bolje – ostaviti bebu da se sama smiri ili je utješiti.

Što napraviti kada se vaša beba noću budi u plaču? Jeste li je ikad ostavili da se sama smiri ili bez razmišljanja jurite k njoj da je umirite? Prema istraživanju objavljenom u Developmental Psychology, preporučljivo je ostaviti djecu da se sama isplaču prije nego što utonu u san.

U istraživanju koje je provelo Sveučilište Temple iz Philadelphije sudjelovali su roditelji više od 1.200 novorođenčeta koji su pratili navike spavanja i buđenja svojih beba u dobi od 6, 15, 24 i 36 mjeseci.U dobi od 6 mjeseci, većina beba je prespavala gotovo cijelu noć, a budila se otprilike jednom tjedno, ali nisu sva djeca imala iste navike. Profesorica psihologije i suautorica istraživanja, Marsha Weinraub zaključila je da bebe treba ostaviti da same zaspu, čak i ako to znači da će malo više plakati.

Iako neki ovu metodu smatraju okrutnom, istraživači tvrde da ćete ih tako naučiti da se same smire, a neispavani roditelji odmorit će se od stresa.

O tome zašto su super mame sklonije depresiji, pročitajte u našem članku Super mame sklonije su depresiji.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Prvi grad za djecu, MiniPolis, rezultat je intenzivne suradnje s dječjim psiholozima i odgajateljima, a grad je potpuno siguran i prilagođen dječjem uzrastu.

Duh i tijelo

Perovići su užurbanost i buku grada zamijenili životom u prirodi i uživaju u svakom trenu. I znate što – voljeli bismo biti na njihovom...

Zanimljivosti

Davanje poklona može biti izvor stresa, posebno ako niste sigurni što darovati.

Savjeti stručnjaka

Omega-3 masne kiseline su važne za razvoj djeteta i mnogi se slažu da ih je sigurno koristiti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.