Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Što napraviti kad se beba budi u plaču?

Niste sigurni što je bolje – ostaviti bebu da se sama smiri ili je utješiti.

Što napraviti kada se vaša beba noću budi u plaču? Jeste li je ikad ostavili da se sama smiri ili bez razmišljanja jurite k njoj da je umirite? Prema istraživanju objavljenom u Developmental Psychology, preporučljivo je ostaviti djecu da se sama isplaču prije nego što utonu u san.

U istraživanju koje je provelo Sveučilište Temple iz Philadelphije sudjelovali su roditelji više od 1.200 novorođenčeta koji su pratili navike spavanja i buđenja svojih beba u dobi od 6, 15, 24 i 36 mjeseci.U dobi od 6 mjeseci, većina beba je prespavala gotovo cijelu noć, a budila se otprilike jednom tjedno, ali nisu sva djeca imala iste navike. Profesorica psihologije i suautorica istraživanja, Marsha Weinraub zaključila je da bebe treba ostaviti da same zaspu, čak i ako to znači da će malo više plakati.

Iako neki ovu metodu smatraju okrutnom, istraživači tvrde da ćete ih tako naučiti da se same smire, a neispavani roditelji odmorit će se od stresa.

O tome zašto su super mame sklonije depresiji, pročitajte u našem članku Super mame sklonije su depresiji.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Obitelj

Pratite svoje dijete i obratite pažnju na to u kakvim pričama uživa.

Dizajn

Pravi znalci znaju da Bubaba by FreeON bajkoviti proizvodi nastaju u srcu Hrvatskog Zagorja i vesele se svakom novitetu koje izbace ovi kreativci.

Seks i osjećaji

Osobe koje imaju stresan život ponekad dožive da se njihovi svakodnevni problemi preliju u krevet i unište seksualnu želju.

Darivanje

A-DERMA, referentni brend kada je u pitanju emolijentna njega, predstavlja novi EXOMEGA proizvod za njegu kože sklone atopijskom ekcemu – EXOMEGA ALLERGO emolijentni balzam.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.