Tajne prirodnih ljepotica

Svoj prekrasan izgled žene koje plijene svojom 'prirodnom ljepotom' ipak ne duguje isključivo genetici i sreći. Prirodne ljepotice brinu o svojoj koži i tijelu, a svjesne su da ljepota prvenstveno dolazi iznutra. Kombinacija samopouzdanja, vježbanja i zdrave prehrane ono je što čini ženu prelijepom.

Da biste se uvijek osjećali i izgledali lijepo, pročitajte 10 malih tajni i navika prirodno lijepih žena.

1. Prehrana

Uravnotežena prehrana jedan je od najučinkovitijih načina da biste bili prirodno lijepi. Jedite raznoliku hranu bogatu proteinima, cjelovite žitarice i povrće. Nemojte izbjegavati dobre masnoće i ulja, poput maslinovog ulja i ribljeg ulja koji su važni za zadržavanje mladenačkog izgleda kože. Voće poput borovnica, jagoda i kupina je bogato vitaminima što također pozitivno djeluje na kožu.

2. Vježbanje

Redovito se bavite tjelovježbom i sportom. Kad ste pod stresom, vaša koža može izgledati nekoliko godina starije. Pješačite barem pola sata tri puta tjedno i učvrstit ćete svaki mišić u tijelu. Vježbanje poboljšava cirkulaciju što daje koži zdrav i blistav izgled.

3. Spavanje

Svaku noć trebate od sedam do devet sati dobrog sna. Nemojte piti kavu i jesti dva sata prije spavanja. Pokušajte ići u krevet otprilike u isto vrijeme svaku večer, a ako ne možete zaspati probajte suplement koji sadrži melatonin koji ne izaziva ovisnost.

4. Antioksidansi

Ekstrakti borovnice, bijelog i zelenog čaja, acai bobice, resveratrol i vitamin E sadržavaju velike količine antioksidansa. Oni sprečavaju štetno djelovanje slobodnih radikala od sunčevog zračenja i zagađenja u tijelu, a pozitivno djeluju i na izgled kože.

5. Prirodni sastojci

Koristite kozmetiku koja sadržava prirodne sastojke. Peptidi, liposomi i glikozidi osvježavaju kožu, poboljšavaju tonus i sprečavaju bore, što su sve znakovi preuranjenog starenja kože zbog negativnih vanjskih utjecaja.

6. Zaštitni faktor

Za lijepu kožu i protiv preuranjenog starenja najvažnije je zaštititi je od sunca visokim zaštitnim faktorom. Dnevno je dovoljno deset minuta za proizvodnju vitamina D, ali bez zaštite kožu smijete izlagati samo rano ujutro i poslije 16 h kada su UV zrake slabije. Ovo vrijedi i zimi!

7. Ulja

Za razliku od mineralnih ulja koja ostaju na površini kože i tako zatvaraju pore i izazivaju upale na koži, biljna ulja se upijaju izravno u kožu. Arganovo ulje te ulje šipka i jaglaca sadržavaju omega-3 i omega-6 masne kiseline koje štite stanice i hidratiziraju kožu. Kokosovo ili iznimno lagano ulje od jojobe je odlično za svakodnevnu njegu kože.

8. Zdrava kosa

Kosa mora biti čista i njegovana, ali nije preporučljivo prečesto je šamponirati. Kosu ispirite hladnom vodom, a ne toplom i vrućom da vam se ne zamasti prebrzo. Ako imate masnu kosu, koristite suhi šampon između pranja kose. S zdravom, mekanom i sjajnom kosom osjećat ćete se ljepše i imat ćete više samopouzdanja.

9. Njega lica

Zdrava i njegovana koža pokazuje prirodnu ljepotu žene. Koristite što manje make-upa, posebno za dnevni look. Kožu lica njegujte odgovarajućim preparatima i nikad nemojte ići spavati bez skidanja šminke. Nemojte prčkati po licu i dodirivati ga ako prije niste oprali ruke.

10. Samouvjerenost

Zadovoljstvo sa sobom i svojim životom vidi se na vanjskom izgledu. Pronađite hobi koji volite i u slobodno vrijeme se bavite stvarima koje vas čine sretnima. Ako ste sretni, to će se itekako vidjeti na vama.