Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Kako smanjiti i održati težinu

Tajna dobre linije krije se u zdravoj prehrani i kretanju

Više od jedne trećine Amerikanca je pretilo. A revoltiranost tom činjenicom potvrđuje i misija prve dame Amerike koja je nedavno obilazila javne škole ne bi li podigla svijest o važnosti zdrave prehrane. Još je više odraslih koji ne podliježu kliničkoj definiciji pretilosti, no svejedno imaju problema s težinom. U skladu s time velik broj njih traži način ne bi li smršavili i ostali fit.

Vitka linija uglavnom ovisi o dva faktora: prehrambenim navikama, ali i količini tjelesne aktivnosti. Svako ignoriranje jedne od navedenih stavki dovodi do pretilosti – epidemije 21. stoljeća.

hrana 1Iskustva vezana uz sve veći broj pretilih građana u Velikoj Britaniji i SAD-u pokazala su značajan porast oboljelih od srčanih bolesti, raka i dijabetesa. No od ove pošasti nisu izuzete niti stanovnici zemalja u razvoju koji često teže tzv. ‘zapadnjačkom’ načinu života, koji sa sobom donosi i negativne trendove kao što je pretilost.

No tajna dobre linije ne krije se u ‘magičnim’ dijetama koje nerijetko uključuju izgladnjivanje, već u nutricionistički uravnoteženim obrocima.

Ako želite skinuti kilograme koji su se nakupili po povratku s godišnjeg odmora predlažemo vam da smanjite unos crvenog mesa te, ako ga morate konzumirate, birate ono manje masno. Također, unos šećera i soli važno je svesti na minimum. Ako imate neutaživu glad za čipsom, odlučite se na onoj pečeni, a ne prženi koji ima daleko veći postotak masnoće.

cips tekstPrehrana bogata voćem, povrćem, bjelanjcima, ribom, mesom peradi i nemasnim mliječnim proizvodima zasigurno će pomoći pri gubljenju kilograma. Pijte više vode te izbacite zaslađene sokove.
U kontekstu vježbanja važno je spomenuti kako je svakodnevna fizička aktivnost, ako želite vidjeti rezultate, neizbježna. Kardio i vježbe snage sagorijevaju puno kalorija. Ako niste u formi počnite dugim šetnjama te polako uvodite dionice trčanja.

Međutim, nekada je najbolji savjet zdrav razum. Bili biste iznenađeni kakve promjene mogu ponukati tek male promjene.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Ako želite lijepu kožu, jake mišiće i kosti i lijepu kosu, ne zaboraviti svakog dna u organizam unositi proteine.

Budi fit

Kada govorimo o klasičnoj DASH dijeti, to je nutricionistički uravnotežen plan prehrane koji uključuje cjelovite žitarice, mahunarke, voće i povrće, nemasno meso, perad, ribu...

Savjeti i preporuke

Ne tvrdimo kako smo našli neki jednostavni prečac do vitke linije u roku dok kažete "keks", no ovim malim koracima i trikovima možete ubrzati...

Gastronomija

Lubenica je osvježavajuće i niskokalorično voće i odličan borac protiv ljetnih vrućina. Ovo ljeto konzumirajte ju na profinjeniji način- kao sorbet!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.