Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Top menadžerica

Tko radi, taj i griješi

Ipak, 4% ih tvrdi da nikada nisu pogriješili – vjerujete li im?

Kako se zaposlenici nose s greškama u radu i jesu li ih spremni priznati, te preuzeti odgovornost za njih, istražio je MojPosao u anketi provedenoj tijekom lipnja među više od 1.000 ispitanika.

Većina zaposlenika, njih 49% posto izjavila je da su, kada su napravili grešku, odmah to i priznali te preuzeli odgovornost. Kažu da tako postupaju jer je to smatraju zrelim i odgovornim ponašanjem svakog zaposlenika, te jer bi se u suprotnom doveli u opasnost da izgube povjerenje poslodavca. Uz to, ističu, tko radi taj i griješi, a na greškama se najbolje uči.Dodaju i da su moguće posljedice greške, kako za tvrtku tako i za zaposlenika, mnogo manje ako se greška odmah prizna te zajedno s kolegama i nadređenim potraži rješenje. Smatraju i da dobar poslodavac cijeni iskrenost i odgovornost zaposlenika, pa čak i kada griješe.

Zataška ih 43%

Međutim, također veliki broj ispitanika, njih 43%, ustvrdio je da su grešku zataškali. Većina ih tvrdi da su je ispravili na brzinu dok nitko za nju nije saznao, pa nije imalo smisla o tome obavještavati kolege i nadređenoga. No, neki od njih smatraju kako njihov poslodavac ne cijeni iskrenost, pa bi posljedice koje bi snosili bile nerazmjerne težini greške, te su se zato odlučili na zataškavanje.Dio ih se boji i otkaza, pa je to glavni razlog zbog kojeg ne priznaju greške, a nekolicina ih tvrdi da poslodavac „griješi“ prema njima tako što im ne isplaćuje plaću ili naknadu za prekovremene, pa ne osjećaju potrebu da oni prema njemu budu odgovorni i iskreni.

4% uvjerava da ne griješe

Da su grešku priznali tek kada je za nju saznao nadređeni izjavilo je 4% ispitanika. Njihova je „taktika“ uglavnom – greška koju nitko nije primijetio, nije se ni dogodila, no ako je primijećena treba je odmah, jasno, glasno i pošteno priznati.Preostalih 4% ispitanika samouvjereno je ustvrdilo da nikada nisu napravili grešku u radu. Oni uglavnom tvrde da rade savjesno te da su plaćeni da ne griješe.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Otkrivamo vam tajnu sretnih ljudi i načine kako obogatiti svoj životni put ovom pozitivnom emocijom.

Duh i tijelo

Da je netko psihopat često se može čuti u svakodnevnoj komunikaciji. No, kako prepoznati pravog psihopata?

Drama Queen

Kada su poslovne prilike i neprilike u pitanju, stalno smo spremni tražiti neke krivce.

Dobar posao

Bez obzira na vaš poslovni uspjeh postoje stvari kojima nesvjesno ostavljamo određeni dojam kako na kolege tako i na poslodavca.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.