Ovo bi moglo biti nešto između cheesecakea, sladoledne torte i obožavanih slatkih krema. Ni sami nismo sigurni što ovaj desert jest, ali nekoliko stvari je sigurno – nešto jednostavnije i finije već dugo nismo radili. Torta iz blendera zvuči savršeno, zar ne!? I jest..pogotovo za one malo lošije slastičare koji muku muče s pećnicom, vaganjem sastojaka i preciznim koracima u pripremi deserata.
Agar agar se koristi za zgušnjavanje umaka, marmelada, za pripremu namaza, krema i glazura. Jedna žličica ekvivalent je otprilike 5 listova želatine. Agar-agar upija glukozu u želucu, prolazi kroz probavni sustav vrlo brzo i sprječava zadržavanje i skladištenje viška masnoće. Svojstvo upijanja vode također pomaže u eliminaciji suvišne tekućine.
Ono što je odlična vijest i svim kulinarskim maherima, ima izraženo antibakterijalno djelovanje, koje produžuje čuvanje jela pripremljenih s agar agarom!
Torta iz blendera spremna je na izradu. Za 15-30 minuta već ćete moći uživati u prvim kriškama ružičaste slatke čarolije.
Sastojci za bazu:
- 170g badema
- Malo papra
- Malo soli
- 1-2 žlice kakao praha
Za kremu:
- 150 grama indijskog oraha
- 5 žlica javorovog sirupa
- 500-600 grama jagoda
- Agar Agar
- Kokosova krema
Izmiksajte bademe sa kakaom, dodajte soli i papra te malo tople vode da bi smjesa bila što kremastija i stisnutija.
U blenderu pak izmiksajte ostale navedene namirnice (kokosovu kremu dodavajte postepeno da smjesa ne bude pretekuća).
U kalup prvo stavite bazu i dobro ju utisnite pa izlijte smjesu od jagoda iz blendera.
Tortu prije posluživanja dobro ohladite u hladnjaku.
Na vrhu slobodno posložite jagode narezane na ploškice.
Izvor Tvornica zdrave hrane.