Total body – trening za svakog

Total Body Workout je program koji ciljano djeluje na učvršćivanje i oblikovanje mišića čitavog tijela. Namijenjen je svima, bilo da se radi o početnicima ili naprednim vježbačima, koji žele učvrstiti svoje tijelo i postići dobru mišićnu definiciju, a pritom se i dobro zabaviti, razonoditi i opustiti.

Opterećenje i tempo rada lako se prilagođava, rizik od povreda je mali, a korist velika – povećava se snaga i izdržljivost svih mišićnih skupina, smanjuje potkožno masno tkivo, jača koštano-zglobni i tetivni sustav (zbog čega je pogodan i za osobe koje imaju problema s koštano-zglobnim strukturama) i povećava aerobna izdržljivost.

Posebnost ovog treninga je u tome što istovremeno djeluje na reduciranje masnog tkiva, oblikovanje i podizanje tonusa tijela te povećanje snage i izdržljivosti. Jednostavnije rečeno, Total body workout vraća vas u top formu.

Sat Total body workouta kombinira aerobni trening srednjeg ili visokog intenziteta s vježbama snage, izdržljivosti i balansa. Aerobni dio treninga postepeno gradi jednostavniju koreografiju na podu ili step klupici, dok se ostatak sata sastoji od niza ciljanih vježbi za cijelo tijelo uz upotrebu raznih rekvizita kao što su bučice, gume, male i velike lopte ili utezi.

Atmosfera na satu prije svega je energična, ali ako mislite da nećete moći pratiti tempo kojim se izvode vježbe, u krivu ste. Svi prisutni na treningu izgledali su kao da se dobro zabavljaju, što je poprilično rijetko za vidjeti kad je vježbanje u pitanju, a i instruktorica Ana Petrić rado će priskočiti u pomoć.

Ukoliko ste se zainteresirali za ovaj vid vježbanja, detaljnije informacije pronađite na OrlandoFit Fitness Kaptol.