Tri koraka do boljeg seksa

seksualna

Seksualni život i dobro zdravstveno stanje međusobno su povezani. Ako vas stres i loše raspoloženje ometaju u trenucima nježnosti s partnerom, vrijeme je za promjenu!

Sljedeće životne navike učinit će čuda za vaš seksualni život.

Vježbajte

Fitness i dobra tjelesna kondicija poboljšavaju krvotok. Sukladno tome, i vaš seksualni užitak bit će veći jer uključuje povećan protok krvi iz ostatka tijela do genitalija. Tjelovježba potiče i endorfine koji podižu raspoloženje i energiju. Naravno, ne moramo ni napomenuti kako vas lijepo oblikovano tijelo čini fizički atraktivnijima!

Jedite zdravo

Masna hrana zadržava se na stijenkama arterija, što znatno usporava krvotok. Ovaj problem može smanjiti uzbuđenost i užitak. Previše masne hrane, osim problema s težinom, može uzrokovati i hormonalne poremećaje. Stoga je vrlo bitno zdravo se hraniti i pažljivo birati namirnice. Čips, pizzu i ostale ‘delicije’ ipak ostavite za neke druge prilike.

Oslobodite se stresa

Stres i napetost mogu znatno pokvariti uživanje u predigri i seksu. Kada idući put osjetite nervozu, porazgovarajte sa partnerom/icom, provedite vrijeme u laganoj šetnji ili otputujte nekamo za vikend.

Izvor: Ordinacija.hr