Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

U 4 koraka učinite da prištići nestanu

Pomažemo vam u svakodnevnoj borbi – kako da prištići postanu manje vidljivi. Isprobano – djeluje!

Prištići i akne, velika su boljka tinejdžera, no nerijetko zbog njih pate i odrasle žene. Ponekad je riječ o lošoj prehrani, menstrualnom ciklusu, a ponekad i o težim poremećajima. U svakom slučaju, prištići su jasan indikator da nešto u organizmu nije u ravnoteži.

S obzirom da je uzroka puno, puno je i načina rješavanja ovog problema, pa se s time treba detaljnije pozabaviti u konzultacijama s liječnikom, no mi vam možemo pomoći u onoj svakodnevnoj borbi – kako da prištići postanu manje vidljivi. Isprobano – djeluje!

1. Zreli prištići “idu van”

Koliko god vam “stručnjaci” govorili da ne istiskujete prištiće, to je pogrešno. Naime, ako je prištić zreo (dakle bijele je boje), ostavite li da “prođe” svojim tokom, najvjerojatnije će vam tek tada ostati ožiljak. No istisnete li ga pravilno, krastica će se osušiti i ožiljka neće biti.

Puno bolje možete prekriti istisnuti prištić nego onaj pun. Znači, istiskujete samo zreo prištić i to uz pomoć maramice, skroz dok se ne pojavi krv, a nakon toga dezinficirajte tonikom, alkoholom ili kantarionovim uljem. Ostavite da se posuši.

2. Suha baza

Prije nego krenete sa stavljanjem tekućeg pudera, korektora i ostaloga, sve to bolje stoji ako prvo na prištić utapkate malo pudera u prahu/kamenu. To će stvoriti suhu bazu na koju će se sve poslije bolje primiti. Ne trebate se zamarati s debljim slojem, ovdje je dovoljno samo malo pudera utapkati s prstom i to je to.

3. Tekući puder ili korektor

Nekima tekući puder bolje odgovara za prekrivanje prištića. Nekima je korektor pretvrdi, pa ga ne možete dobro utapkati, ili su pak prerijetki.

Tekući puder bi trebao biti nešto svjetlijeg tona, da ubije crvenilo, jer ako stavite neki tamni samo ćete dobiti tamnu mrlju na licu. Nanesite ga prstom i to tako da lagano tapkate kružnim pokretima dok se nijansa ne izjednači. Tajna je u ovom kružnom tapkanju, a po potrebi dodajte još malo tekućeg pudera pa sve ponovite.

480738793

4. Suhi finiš

Nakon par sekundi, cijelu stvar završite tankim slojem pudera u prahu/kamenu. Nanesite ga prstom, sve općenito ispadne puno bolje ako nanosite ovako, jer bolje možete dozirati količinu i efekt je puno prirodniji, odnosno nema tragova.

Bonus ideja:

Ako imate prištić na području obraza, izbjegavajte stavljati rumenilo direktno na njega, jer će ga dodatno istaknuti, ali zato je idealno staviti shimmer ako ga imate, jer će on dodatno ublažiti vidljivost prištića, a i skrenuti pozornost s njega na opću svjetlucavost vaših obraza.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Beauty report

95% osoba od 15 do 25 godine ima problema s nepravilnostima na koži. Šanse da se izbjegne ovaj problem su male i svi će...

Beauty report

Važno akne shvatiti ozbiljno i na njihovu pojavu reagirati odlaskom dermatologu, budući da mogu značajno narušiti kvalitetu života uzrokujući nisko samopouzdanje.

Savjeti i preporuke

Ako se susretnete s problemom akni, poželjet ćete najbolji dostupni alat koji će ukloniti mrlje s vašeg lica u trenu, a upravo to je...

Trendovi

Novi Eau Thermale Avène Cleanance Women korektivni serum pomaže smanjiti mrlje, poboljšava teksturu kože i smanjuje pojavu pora.

Advertisement