Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

U koje je doba dana najbolje vrijeme za vježbanje

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Ako mislite da je svaki dio dana odgovarajući za vježbanje, u potpunosti ste u krivu. Nije da će vam ono štetiti, no činjenica je da naše tijelo drugačije reagira na trening ujutro ili onaj navečer.

Donosimo vam kratki vodič koji će uvelike utjecati na vaš dnevni plan sagorijevanja kalorija.

Ako imate stresni sastanak

Čeka li vas ujutro važan sastanak, najbolje je da trening odradite upravo prije njega. Naime, tako ćete smanjiti razinu stresa u tijelu, osloboditi se treme i dočekati sastanak ‘čiste’ glave, spremni na izazove. Već 15 minuta nakon treninga osjećat ćete se opušteno.

Ako imate problema sa spavanjem 

Muče li vas besane noći vježbanje nastojte odgoditi za kraj radnog dana. Pri tom je najbolje odabrati yogu ili pilates jer će upravo oni tijelu i umu donijeti potreban mir. Ovakvim režimom ćete izbjeći uzimanje tableta za spavanje, a i vi ćete se bolje osjećati.

National Sleep Foundation potvrđuje da će vježbanje u bilo koje doba dana pozitivno utjecati na spavanje, ali studije dodaju da najbolji učinak na spavanje ima rani jutarnji trening.

spavanje
Ako želite skinuti kilograme

Jeste li znali da ljudi koji trče prije doručka sagorijevaju čak 20 posto više kalorija, od onih koji netom nakon buđenja posežu za hranom?

Ako želite istopiti masnoće, predlažemo vam da doručak malo odgodite. Vježbanje bi vam trebalo u tom slučaju biti prvo na listi dnevnih obaveza jer ono pridonosi bržem radu metabolizma, a time i mršavljenju.

Postoji studija koja je pokazala da jutarnji treninzi najbolje funkcioniraju za žene koje žele sniziti krvni tlak ili masnoću na trbuhu, dok su večernji treninzi najbolji za žene koje teže povećanju mišića gornjeg dijela tijela, izdržljivosti ili općem poboljšanju raspoloženja

Ako želite spriječiti napadaje alergije

Ako ste alergični na pelud svako biste trebali izbjegavati jutarnji boravak u prirodi jer on može samo pojačati simptome. Vježbanje zato valja odgoditi do večernjih sati ili trening odradite u zatvorenoj prostoriji.

Ne propustite

Gastronomija

Ova salata je vrlo aromatična i osvježavajuća, tako da je idealan izbor za tople dane te ide odlično uz roštilj

Budi fit

U slučaju da mislite da će vam ova kolumna dati quick fix, stanite sad čitati jer ovo nije takav đir.

Darivanje

ALATI predstavljaju dinamičnu, na rezultate usmjerenu vježbu, čiji je cilj čitatelju pružiti neposredno olakšanje od dugotrajnih problema te uspostavu kontrole - i nade.

Savjeti stručnjaka

Redovita zdrava stolica prva je predispozicija zdravlja crijeva

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.